2024/04/29

 

PIRMIAUSIA ASFALTUOTINI ŽVYRKELIAI

Kai stinga lėšų duobėtiems keliams iš pagrindų tvarkyti, gelbsti tik paprastas jų lyginimas. Asociatyvi Jurgos Banionienės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybės taryba per kovo 28 dieną vykusį posėdį nusprendė patvirtinti valstybinės reikšmės rajoninių kelių su žvyro danga ruožų asfaltavimo prioritetinę eilę Kupiškio rajone. Į sąrašą iš viso įtraukti devyni asfaltuotini keliai. Savivaldybė gali koreguoti prioritetinių kelių sąrašo penketuką.

Kelių direkcijos, Savivaldybės ir kai kurių Tarybos narių nuomonės nevisiškai sutapo dėl prioritetinių kelių pirmo penketuko.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Reikia dėl atrankos

Rajono žvyrkelių asfaltavimo prioritetinę eilę reikia nustatyti dėl to, kad Lietuvos automobilių kelių direkcija, formuodama planuojamą kelių su žvyro danga asfaltavimo programą, vykdo asfaltuotinų kelių su žvyro danga atranką.

Savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjo Mažvydo Šalkausko pateiktame aiškinamajame rašte rašoma, kad Lietuvos automobilių kelių direkcijos generalinio direktoriaus įsakymu buvo patvirtintas valstybinės reikšmės kelių ruožų su žvyro danga asfaltavimo atrankos, prioritetinės eilės ir asfaltavimo programos sudarymo veiklos vadovas, pagal kurį Kelių direkcija, įvertindama balais, atrinko asfaltuotinus žvyrkelių ruožus.

Kelių su žvyro danga vertinimas atliktas atsižvelgiant į tai, koks yra vidutinis ir krovininis metinis paros eismo intensyvumas ruože, kokia kelio dalis neasfaltuota analizuojamame kelyje, taip pat atsižvelgta į gyventojų ir darbuotojų ūkio subjektuose skaičių nagrinėjamo kelio aplinkoje.

Pavyzdžiui, vienas iš kriterijų, ar važinėja tuo kelio ruožu mokykliniai ir maršrutiniai autobusai.

Plačiau skaitykite balandžio 9 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Miestas ir toliau ,,griaužiamas“,ir sėkmingai lipdomi karvešūdžiai….

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video