2024/05/15

 

MIGONIŲ BENDRUOMENĖS – NAUJA VADOVĖ

Balandžio 20 dieną vyko Migonių kaimo bendruomenės ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas. Renatos Vilimienės nuotrauka
Migonių kaimo bendruomenei pradeda vadovauti Valda Subačienė.
Nuotrauka iš asmeninio pašnekovės albumo

Migonių kaimo bendruomenei vadovaus nauja bendruomenės pirmininkė Valda Subačienė.

Jos kandidatūrai vienbalsiai pritarta balandžio 20 dieną vykusiame bendruomenės ataskaitiniame-rinkiminiame susirinkime.

V. Subačienė pakeitė nuo 2014 metų bendruomenei vadovavusią Renatą Vilimienę.

Jurga BANIONIENĖ

Palaikys bendruomeniškumo dvasią

Nauja Migonių kaimo bendruomenės pirmininkė V. Subačienė sakė, kad bendruomenės nare tapo tik nuo šių metų, bet neoficialiai visada dalyvavo jos veikloje.

„Vyras buvo bendruomenėje, taip jau yra, kad jei vienas šeimos narys jai priklauso, tai į veiklą įsitraukia ir kiti“, – teigė ji.

Anot pašnekovės, bendruomenės nariai, patikėję bendruomenės vairą, galbūt tikisi tam tikrų permainų, bet labai daug lemia patys žmonės, jų aktyvumas ir noras veikti.

„Džiugina parodytas pasitikėjimas. Mano pagrindiniai tikslai – palaikyti bendruomenės dvasią, kad ji ir toliau gyvuotų, tęstų susiformavusias tradicijas, suburti žmones, kad neužsidarytume kiekvienas sau.

Žmonės nori bendrauti, tik kartais reikia, kad kas paragintų, sukviestų. Gal aktyviau bendrausime su kitomis bendruomenėmis, imsimės bendros veiklos.

Mūsų bendruomenė gana aktyvi, tik pandemija buvo viską kuriam laikui sustabdžiusi. Turime tradiciją švęsti Jonines. Tai pagrindinė šventė, kurią minime daug metų.

Būna ir kasmetinė pavasarinė talka, visi susirenkame, padirbėjame prie bendruomenės namų, pabendraujame. Yra tekę laimėti ir keletą projektų įgyvendinti edukacinėms veikloms“, – kalbėjo V. Subačienė.

Kaimas sensta, jos šeima – viena iš nedaugelio jaunų šeimų, gyvenančių Migonyse. Ne visi kaimo gyventojai priklauso bendruomenei, ji šiuo metu vienija 48 narius, ne tik migoniečius, bet ir aplinkinių kaimų gyventojus.

Migonių kaimo bendruomenė gyvuoja nuo 2010 metų, turi savo bendruomenės namus buvusios mokyklos patalpose.

Migonys – jau savi

V. Subačienė nėra tikra migonietė. Į Migonis su šeima atsikėlė gyventi prieš 15 metų. Per tą laiką priprato, pritapo.

„Smagu čia. Iš tiesų, Migonys per tuos metus labai pasikeitė. Kaimas išgražėjęs, puoselėjame jį, kaip tik galime. Kuo mažiau žmonių, tuo paprasčiau, vienas žolę pjauna, žiūrėk, jau ir kitas. Tuščių sodybų yra, bet nedaug, o čia gyvenantys žmonės labai stengiasi prižiūrėti aplinką ne tik savo kiemuose, bet ir visame kaime“, – kalbėjo bendruomenės pirmininkė.

V. Subačienė dirba Kupiškio rajono policijos komisariate Veiklos skyriaus vyresniąja tyrėja. Kartu su vyru Giedriumi augina du vaikus – dukrą Godą ir sūnų Nedą. Mėgsta aktyvų laisvalaikį su šeima, draugais. Taip pat patinka puoselėti savo sodybą, puošti ją gėlėmis ir įvairiais augalais.

Renatos Vilimienės nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video