2024/04/29

 

PAGALBA DARBO IEŠKANTIEMS ASMENIMS

Autorės nuotrauka

Kovo 28 dieną Taryba patvirtino Kupiškio rajono savivaldybės 2024 metų užimtumo didinimo programą. Nemažai skirta lėšų, bet vargu ar tai padės išspręsti nedarbo problemą. Juolab kad programos priemonės aprėpia nedaug asmenų.

Jurga BANIONIENĖ

Apie programą

Pasak sprendimo projektą pristačiusios Savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vyr. specialistės Gražinos Dalinkevičienės, sprendimo projekte numatyta, kad bus įgyvendinamos šios Kupiškio rajono savivaldybės 2024 metų užimtumo didinimo programos priemonės – asmens įdarbinimas ir įveiklinimas organizuojant laikinojo pobūdžio darbus.

Šioms priemonėms numatyta panaudoti 34 tūkst. eurų. Planuojama, kad dalyvaus 11 asmenų.

Taip pat numatyta darbo rinkai besirengiantiems asmenims teikti užimtumo skatinimo, motyvavimo, socialines, sveikatos, švietimo ir kitas paslaugas, siekiant sumažinti šių asmenų įsidarbinimą ribojančias aplinkybes. Planuojama, kad šiose paslaugose dalyvaus iki 70 asmenų.

Užimtumo didinimo programos finansavimo šaltinis – valstybės biudžeto specialios tikslinės dotacijos savivaldybių patvirtintoms užimtumo didinimo programoms finansuoti.

2024 m. Užimtumo didinimo programai iš valstybės skiriamų specialiųjų tikslinių dotacijų skirta 117,9 tūkst. eurų. Savivaldybė planuoja panaudoti 113,4 tūkst. eurų programai įgyvendinti (iš jų 79,4 tūkst. eurų užimtumo didinimo programos paslaugų ir (ar) priemonių plane numatytoms teikti paslaugoms bei atvejo vadybininko darbo užmokesčiui finansuoti) ir 4,5 tūkst. eurų programai vykdyti ir administruoti.

Plačiau skaitykite balandžio 9 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video