2024/04/29

 

KAIP IŠSIRINKTI TINKAMĄ ŠALDYTUVĄ?

Vystantis technologijoms bei greitėjant gyvenimo tempui, nestebina ir gamintojų siekis, žengti koja kojon su didėjančiais vartotojų poreikiais. Ilgaamžė kokybė, užtikrinantis patogią buitį funkcionalumas, įvairūs dizaino sprendimai bei energijos taupymas – daugelio prekės ženklų užsibrėžti tikslai. Tad pasiūla tikrai ypatingai didelė – išsirinkti gerą šaldytuvą gali pasirodyti ne taip jau paprasta. Nors mažai tikėtina, kad renkantis bet ką, suklysite, tačiau panagrinėjus savo poreikius ir siūlomus išmanius sprendimus, galima ypatingai pasilengvinti savo buitį. Tad nuo ko pradėti ir kaip išsirinkti būtent jums tinkantį šaldytuvą? Siūlome apsvarstyti keletą svarbių aspektų.

1. Kur stovės šaldytuvas.

Dydis ir modelis turbūt labiausiai priklauso nuo to, kur ketinate statyti šaldytuvą. Tad įtakos turi visi kiti interjero sprendimai. Tačiau ne tik dizaino įnoriais vertėtų remtis. Norint užtikrinti tinkamą šaldytuvo darbą, gana svarbu yra ir temperatūra bei oro cirkuliacija – bus netinkama statyti, kur gali pasiekti saulės spinduliai, taip pat šalia radiatorių, mikrobangių ar viryklių. Jei nėra kitos išeities, tuomet būtinas bent kelių centimetrų – idealu trijų – tarpas. Taip pat negerai ir per daug vėsios patalpos. Nežemiau 13 laipsnių, sausa ir gerai vėdinama patalpa būtų geriausias pasirinkimas.

2. Talpa ir dydis.

Gerai apsvarstyta pastatymo vieta nulemia šaldytuvo talpą ir dydį. Vertėtų išmatuoti ir atvertą šaldytuvą, ypač, jei patalpa nėra itin didelė – tuomet gali tekti ieškoti šaldytuvo su siauresnėmis durelėmis. Tačiau ir jūsų gaminimo įpročiai neturėtų būti užmiršti – kad šaldytuvo nei perpildytumėt, nei paliktumėt pernelyg tuščio. Tam, žinoma, svarbus ir šeimos narių, vartotojų skaičius: vienam žmogui pakanka 100 l, dviems – apie 250 l, trims-keturiems – apie 320 litrų talpos šaldytuvo, o dar didesniam žmonių skaičiui jau patartina rinktis nuo 350 litrų talpos.

3. Tipas.

Sekantis etapas būtų išsirinkti tinkamą šaldytuvo tipą: kiek turės kamerų, durų, kur bus šaldiklio vieta. Lentynų išdėstymas taip pat gali pasitarnauti jūsų poreikiams.

Dviejų kamerų šaldytuvai ne tik turės atskiras dureles šaldikliui ir šaldytuvui, tačiau dažnai dar ir atskirą jų reguliavimą.

Dviduriai šaldytuvai yra platūs ir su didele talpa. Vienoje pusėje būna šaldiklis, kitoje – šaldytuvas, ir ypač patogu, kad abu yra akių lygyje. Tačiau kiek bendrai visas šaldytuvas yra platus, tiek išties yra siauri atskiri skyriai, tad dažnai būna ne itin patogu laikyti, pavyzdžiui, dideles picas. Bet, kalbant apie lentynas, kai kam tokio tipo šaldytuvai gali būti labai patogūs produktų organizavimui.

Šaldikliai, esantys apačioje būna platesni už esančius viršuje, ir visas šaldytuvo skyrius atsiduria akių lygyje. Tik norint ką nors iš jų paimti, tenka pasilenkti. Tad pasverkite visus už ir prieš, tarkim, kas bus naudojama dažniau.

4. Funkcijos.

Dar vienas svarbus aspektas – tai šaldytuvo funkcionalumas. Šiuolaikiniai sprendimai dažnai siūlo buitį lengvinančias funkcijas. Antibakterinė danga padeda išlaikyti maisto kokybę ir apsaugoti sveikatą. Greito užšaldymo funkcija skirta didesniam produktų kiekiui užšaldyti. Atostogų rėžimas pasirūpina mažesnėmis energijos sąnaudomis, kol jūs atostogaujate ar tiesiog dažnai keliaujate. 0 zona skirta šviežiems produktams. O daugelio pamėgtas ir vertinamas „No frost“ atitirpinimas užtikrina lėtesnį ledo kaupimąsi, mažesnę drėgmę ir paprastesnę priežiūrą, taip pat dėl šios sistemos produktai nelimpa vienas prie kito. Kai kam gali būti svarbus ir tylus šaldytuvo darbas, tad reikėtų ieškoti tokio, kuris pasižymi šia savybe. Štai Pigu.lt Liebherr šaldytuvai yra lengvai prižiūrimi ir valdomi, sukurti patenkinti daugybę poreikių, tad daugelį išvardintų savybių galima rasti viename įrenginyje.

5. Energijos efektyvumas.

Vertinant svarbiausius šaldytuvo kriterijus, turbūt mažai kas negalvoja apie ekonomiškumą. Ypač, kai norisi kokybiško produkto, efektyviai ir taupiai tarnaujančio ilgus metus. Tad dėmesį reikėtų atkreipti į abecėlės raidėmis žymimą energijos klasę – šiuo metu energijos efektyvumo skalės sistemoje naudojamos A–G klasės. Patys efektyviausi žymimi A raide, o konkurentų neturi A+++ įrenginiai.

6. Dizainas.

Norintiems harmoningos vienovės būsto interjere yra gausus spalvų ir stilių pasirinkimas. Nuo klasikinių baltos ar nerūdijančio plieno spalvų iki spalvotų, ryškesnių ar pastelinių, skirtų drąsesniems dizaino sprendimams, arba solidžios bei elegantiškos juodos. Štai lietuviškas prekės ženklas „Snaigė“ gali pasiūlyti tiek klasikinius, tiek retro stiliaus šaldytuvus, arba su paviršiumi, ant kurio galima rašyti kreida. Kad ir kokie būtų neįprasti ir unikalūs sumanymai, tikrai turite iš ko rinktis.

7. Gamintojas.

Ir dar vienas, turbūt ne mažiau svarbus kriterijus – tai gamintojo pasirinkimas. Vis tik žinomas vardas ne veltui turi didelę reikšmę – juk gana dažnai tai reiškia laiko patvirtintą kokybę. Tad norintys patikimo kokybiško produkto pirmiausia atsižvelgia į rinkos viršūnėje įsitvirtinusius prekės ženklus. Ilgametė patirtis, remiantis vartotojų poreikiais ir pasiteisinusiais sprendimais, dažnai užtikrina labai gerai išieškotus variantus.

Tačiau labai tikėtina, kad nauji vardai taip pat gali nustebinti inovacijom bei nenusileisti kokybe.

Pigu.lt inf.

Užs. Nr.875

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video