2024/04/30

 

„SODŽIAUS“ ŪKININKĖS NENUOBODŽIAUJA – PRASIDEDA KELIONIŲ IR ŠVENČIŲ MARATONAS

Lietuvos ūkininkių draugijos Kupiškio rajono skyriaus „Sodžius“ moterys atėjus pavasariui vis aktyviau ima burtis ir judėti.

Per pirmą renginį Kupiškio viešojoje bibliotekoje ūkininkės susipažino su Kupiškio žydų bendruomenės gyvenimu. Jau suplanuoti ir kiti tradiciniai renginiai, vasaros ekskursijos.

Jurga BANIONIENĖ

Ką numačiusios

Lietuvos ūkininkių draugijos Kupiškio rajono skyriaus „Sodžius“ koordinatorė Regina Skemundrienė tvirtino, kad sodietės moterys turi veiklos ir rudenį, žiemą, bet labiausiai pradeda judėti pavasarį. Laikosi tradicijos ne tik organizuoti šventes, bet ir keliauti.

„Kiekvieną mėnesį esame numatę po renginį. Šiandien pradedame konferencija apie Kupiškio žydų bendruomenės gyvenimą. Gegužę laukia tradicinė Sekminių šventė Uoginių Adomo Petrausko muziejuje. Bus kelionė į Druskininkus, liepą – graži išvyka į Austriją, rugpjūtį – popietė „Žvejybos ypatumai Palėvenėlėje“, rugsėjį suplanuota trijų dienų kelionė į Lenkiją, o spalį keliones užbaigsime išvyka į Latviją, Jelgavą, kur laukia įvairios degustacijos.

Džiaugiamės, kad draugijoje padaugėjo narių, dabar jų turime 140. Kaitos yra, vienos moterys išeina, nes nebegali dalyvauti draugijos veikloje dėl amžiaus, kitos – dėl kitų priežasčių, yra ir išėjusių į Amžinybę. Bet prisijungia ir naujų. Aktyvios moterys atėjo į Kupos skyrių, kuriam vadovauja Dalia Jukonienė. Sodietės iniciatyvios, nori visur keliauti, susitikti“, – pasakojo R. Skemundrienė.

Plačiau skaitykite balandžio 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Lietuvos ūkininkių draugijos Kupiškio rajono skyriaus „Sodžius“ moterys susipažino su Kupiškio žydų bendruomenės istorija.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video