2024/04/30

 

KNYGOS KIEKVIENAM

Lietuvos audiosensorinės bibliotekos bibliotekininkė Asta Kregždė teigia, kad garsines knygas pamėgo ne tik aklieji ir silpnaregiai. Autorės nuotrauka

Disleksijos sutrikimą turintiems žmonėms nerti į knygų pasaulį dabar kur kas paprasčiau. Vilniaus knygų mugėje pristatytos knygos, parengtos lengvai suprantama kalba, ir speciali jas skaitanti programėlė su iliustracijomis ir sudėtingesnių sąvokų paaiškinimais.

Pademonstruotos ir garsinės knygos, įrašytos į specialius grotuvus, skirtos negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto.

Su šiomis skaitymo alternatyvomis supažindino kupiškėnė, Lietuvos audiosensorinės bibliotekos bibliotekininkė (atstovė regionams) Asta Kregždė.

Kristina VALYTĖ

Pakalbinta A. Kregždė tvirtino, kad garsinių knygų klausosi ne tik aklieji ir silpnaregiai.

„Gali būti daug įvairių priežasčių: žmogus negali ir knygos nulaikyti, rankos nusilpę, ir po infarkto, ir po insulto“, – sakė ji.

Tokį garsinių knygų aparačiuką, anot A. Kregždės, gali gauti kiekvienas žmogus nemokamai, įkėlus į grotuvą kiekvieno kliento pasirinktas knygas pagal poreikį. Tiesa, nurodoma vienintelė sąlyga tokiai paslaugai gauti – būtina gydytojo pažyma.

Plačiau skaitykite balandžio 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video