2024/05/06

 

SAVIVALDYBĖS ĮMONĖS: KOKIE BUVO METAI IR KAS LAUKIA

Savivaldybėje surengta spaudos konferencija su jos valdomų įmonių vadovais. Autorės nuotrauka

Balandžio 23 dieną Kupiškio rajono savivaldybės posėdžių salėje surengta spaudos konferencija su savivaldybės valdomų įmonių – UAB „Kupiškio komunalininkas“, UAB „Kupiškio vandenys“ ir UAB „Kupiškio autobusų parkas“ vadovais. Susitikime su spaudos atstovais taip pat dalyvavo rajono meras Algirdas Raslanas, vicemeras Valdas Šateika, Savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Valintėlis.

Jurga BANIONIENĖ

Rajono valdžios vizijos

Savivaldybei pavaldžių įstaigų vadovai savo įmonių metines veiklos ataskaitas už 2023 metus pristatė balandžio 19 dieną per rajono Tarybos posėdį. Joms Tarybos nariai pritarė.

Per spaudos konferenciją įmonių veiklą apžvelgė meras A. Raslanas.

Jis pabrėžė, kad Savivaldybė turi didelį siekį išlaikyti ir stiprinti UAB „Kupiškio autobusų parkas“, nes ji labai reikalinga rajonui.

„Kad įmonė dirba pelningai ir užsidirba, yra labai gerai. Vaikų pavėžėjimas vienas svarbiausių dalykų ir mūsų priedermė – sudaryti sąlygas, kad jie atvyktų į mokyklas laiku. Turbūt tik du kartus per metus vaikai negalėjo atvykti dėl ekstremalių sąlygų.

Džiugu, kad žinia, kad mieste turėtų pradėti kursuoti autobusas, gyventojų sutiktas teigiamai, suinteresuotumas didelis. Ateityje iškils klausimai dėl stotelių vietų, jų apsaugos nuo vėjo, lietaus.

Pamažu pradedame svarstyti apie rajono gyventojų nemokamą pavėžėjimą, nagrinėjame situaciją, kaip tai paveiks rajono biudžetą, kokie gali būti išbandymai. Elektriniai autobusai ne visai atitinka rajono sąlygas, nes turime gana prastus kelius, ir jie greitai nebus sutvarkyti, centrinė valdžia nenumato didesnių lėšų, vadinasi, išlieka benzininis, dyzelinis transportas, jį ir toliau turėtume naudoti. Bet elektrinių autobusų nepamirštame, jie turėtų būti pagrindinė rajono transporto priemonė“, – kalbėjo meras.

Plačiau skaitykite balandžio 26 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Na , bet ir pikti jūs Kupiškėnai , vis jums negerai .

  • Ta is auto parko vadovu jau laikas pakeist manau seniai

  • Ar dideles premijas tie lašiniuočiai išsimokėjo?

  • Ar buvo kada nors, kad tarybos nariai nepritartų
    Ką Jūs ten apskritai veikiat? Analizavot kas nors ataskaitas, nupirkau keturias padangas ir pardaviau Broniukui 🙂

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video