2024/05/03

 

DĖL SNIEGO STICHIJOS DAUG KUPIŠKĖNŲ LIKO BE ELEKTROS

Šiandien ryte visi atsibudome tarsi sniego karalystėje, užpustytais ne tik takais ir keliais, bet ir langais. Kai kur kaimuose sniego danga siekė ir apie 20 centimetrų. Jo neišlaikiusios lūžo medžių šakos, griuvo šiltnamiai, daug kur nutrūko elektros tiekimas. Pasikeitę žiemines padangas į vasarines iš kiemo į darbus negalėjo pajudėti kai kurie vairuotojai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Rasos Juodkienės, ESO atstovės ryšiams su visuomene, paprašėme pakomentuoti, kiek dėl snygio balandžio 22–23 dieną Kupiškio rajono gyventojų buvo likę be elektros. Ar visur tie gedimai pašalinti? Ar yra dar be elektros likusių jos vartotojų?

Pasak R. Juodkienės, situacija Kupiškio rajone, kaip ir visame Panevėžio regione, labai sudėtinga.

Pavasarinis snygis laužė šakas ir vertė medžius, kurie nutraukė arba apgadino oro linijas, todėl visame regione laikinai sutriko elektros energijos tiekimas 6,5 tūkst. klientų. Iš jų Kupiškyje – daugiau nei 1,7 tūkst.

Panevėžio regione daugiausiai medžių apgadintų ESO oro linijų yra Rokiškyje, antroje vietoje – Kupiškio rajonas, trečiasis – Panevėžio rajonas.

„Skaičiuojame, kad Panevėžio regione vietų, kur reikia remontuoti sugriautas linijas ir atlikti paprastesnius arba sudėtingus remonto darbus yra 180. Iš jų Kupiškyje – 25.

Panevėžio regione dirba kelios dešimtys brigadų – jų skaičius gerokai viršija įprastinį, bet kaip jau minėjau, darbų daug ir jie imlūs laikui, tad gyventojų prašome apsišarvuoti kantrybe, kol atnaujinsime elektros energijos tiekimą.

Mūsų darbuotojai dirba nuo ankstyvo ryto ir tęs darbus iki nakties, kad elektros energijos tiekimas būtų atstatytas kaip įmanoma greičiau“, – teigė ESO atstovė ryšiams su visuomene.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video