2024/05/17

 

VIENINGO PENKETUKO MAMA: „JOKIŲ DOVANŲ NEREIKIA, UŽTENKA, KAD VAIKAI ATVAŽIUOJA“

Alizavos seniūnijos Bakšėnų kaimo gyventoja Dalia Fediakina Motinos dienos proga Prezidento bus apdovanota ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“. Šis valstybės apdovanojimas skiriamas už nuopelnus motinystei ir globai, atsakingumą, pasiaukojimą, įkvepiantį pavyzdį savo bendruomenei ir visai visuomenei. Autorės nuotrauka

Rytoj, gegužės 4 dieną, Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda artėjančios Motinos dienos proga ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanos mamas ir globėjas iš visos Lietuvos. Jos pagerbiamos už nuopelnus motinystei, globai ir rūpybai, už atsakingumą, pasiaukojimą ir įkvepiantį pavyzdį bendruomenei.

Tarp apdovanotųjų bus ir Alizavos seniūnijos Bakšėnų kaimo gyventoja Dalia Fediakina, užauginusi penkis vaikus. Apie patį sunkiausią ir tik atžalų dėkingumu apmokamą darbą – buvimą gera mama su Dalia pasikalbėjome prieš šią šventę.

Jurga BANIONIENĖ

Svarbiausia – ne apdovanojimas
D. Fediakina su jauduliu laukia kelionės į prezidentūrą.

„Naujais drabužiais jau pasirūpinau. Kadangi lydintys asmenys gali būti tik du, norėjau, kad važiuotų sūnūs, sakau, apsivilks savo uniformas, kaip gražu, bet nutarėme, kad važiuosiu su sūnumi Nedu ir marčia Renata. Vilniuje buvau gal tik vaikystėje, dar pas daktarus yra tekę lankytis. Tai kartu ir po sostinę iškilmėms pasibaigus pasivaikščiosime. Tada – namo. Aš ir į Kupiškį atvažiavusi tik truputį pabūnu ir dumiu atgal, nebent ilgiau pas geras drauges, kurių ne vieną čia turiu, užsilaikau“, – šypsojosi D. Fediakina.

Paklausta, ar smagu būti taip įvertintai, ji tikino, kad šis apdovanojimas yra ne mamos, o vaikų nuopelnas. Jeigu jie gerais žmonėmis užaugo – tai svarbiausia.

Dalia su vyru užaugino, išauklėjo ir į gyvenimą išleido gražų penketuką – tris sūnus Nedą, Jurijų ir Martyną ir dvi dukras Svetlaną ir Kristiną.

Mamos gyvenimas – tarsi tylus motiniškas žygdarbis. Ar sunkus jis buvo Daliai, ar daug patyrė vargo augindama penkias atžalas? Ji teigė, kad tikrai taip, bet turėjo vieną tikslą, kad vaikai užaugtų geri, dori, kad prieš kitus būtų negėda. Juk to nori kiekviena mama.

Plačiau skaitykite gegužės 3 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalia ir Valerijus Fediakinai prieš dvejus metus atšventė auksines vestuves.
Nuotrauka iš asmeninio pašnekovės albumo
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video