2024/05/01

 

ŠILDYMO SEZONAS – Į PABAIGĄ, SKOLOS – LIEKA

Didžiausi skolininkai Kupiškio rajone – Noriūnų kaimo gyventojai. Jurgos Banionienės nuotrauka

Šildymo sezoną Kupiškyje buvo nuspręsta baigti balandžio 11 dieną, bet atvėsus orams šią savaitę jis vėl pratęstas. Tikriausiai, neilgam ir jau netrukus sunkią mokesčių už šildymą finansinę naštą velkantys kupiškėnai galės atsikvėpti.

2023 m. šildymo sezonas baigtas balandžio 13 d., 2022 m. – balandžio 29 d., o 2021 m. – gegužės 10 d.

Nors šildymas greitai bus išjungtas, bet dalis gyventojų ir įmonių mokesčių už šilumą neįstengė sumokėti ir liko skolingi šilumos ir karšto vandens tiekėjams.

Jurga BANIONIENĖ

Įsiskolinimai – kiek mažesni

AB „Panevėžio energija“ atstovė spaudai Daiva Paulauskienė informavo, kad Kupiškio rajono gyventojų skola už šilumą ir karštą vandenį 2024 m. balandžio 1 d. buvo 265 tūkst. Eur. Pernai tuo pačiu metu ji buvo 287 tūkst. Eur.

„Gyventojų skola šiemet mažesnė, o priežastys – šiltesnė žiema ir mažesnė šilumos kaina. Kiti Kupiškio rajono šilumos vartotojai (ne gyventojai) Panevėžio energijai skolingi 295 tūkst. Eur. Praeitais metais tokių vartotojų skola buvo 413 tūkst. Eur.

Didžiausi skolininkai – Noriūnų kaimo gyventojai. Didžiausios dviejų šilumos vartotojų skolos atitinkamai yra 20 ir 14 tūkst. Eur.

Skolos priteistos ir perduotos išieškoti antstoliams.

Antstoliai išieško mažomis sumomis arba skolininkas moka mažomis sumomis, kurios nepadengia einamųjų mėnesių priskaitymų, todėl įsiskolinimas toliau didėja.“

Plačiau skaitykite balandžio 19 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kaip nebus skolininku,jei kai ore siluma,radijatoriai dega.Nera ‘ gaspadoriaus’,kuris reguliuotu paduodamos silumos kieki pagal oro temperatura.O mokescius moka issireikalauti. Geda valdziai ………

  • Čia čigonas?

  • Ryte per LRT radiją verkšleno ant visos Lietuvos pats teisingiausias,sąžiningiausias ,nepagautas ne vagys vienu žodžiu pats -pačiausias kaip sušalo,susimeskim jam ant malkų gal jau pritruko iš maksiminės piniginės pinigų ,ogal nuklydo pas JAS kur buvo atiungtas šildymas.Nu padėkim žmogui,padarykim akciją REMIAM ATAUŠUSĮ

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video