2024/04/27

 

KĄ DARYTI SUGEDUS KOMPIUTERIUI?

Unsplash nuotrauka

Kompiuteriuose yra įmontuota daugybė įvairios įrangos, todėl jie nėra apsaugoti nuo smulkesnių ir didesnių problemų, tačiau geriau patiems jų nesiimti spręsti, kad nepridarytumėte dar daugiau bėdos. Sugedo kompiuteris, nedvejodami pagalbos kreipkitės į profesionalus, ir tada galėsite būti ramūs, jie nepriekaištingai atliks jiems patikėtą darbą ir sugrąžins jūsų prietaisą, suteikdami jam garantinį laikotarpį.  

Dėl kokių priežasčių kompiuteris gali neįsijungti?

Vienas iš kompiuterio gedimų yra tas, kad prietaisas staiga ima ir išsijungia vidury darbo proceso, po to arba vėl įsijungia, arba iš viso nebeatsigauna. Tai gali nutikti arba dėl nebetinkamo įkrovimo laido, arba dėl kompiuterį užpuolusių virusų parazitavimo. Tiesa, dažniausiai šią problemą sąlygoja sutrikęs įkrovimas. Todėl pradėjus kompiuteriui netikėtai išsijunginėti, patikrinkite ar įkrovimo laidas iš abiejų galų yra tinkamai prijungtas.

Jei išsijunginėjimo priežastis ne ta, tada gal prasideda su ekrano veikla susietos problemos. Tada reikia patikrinti ar ekranas yra deramai sujungtas su kompiuteriu. Jei tai nutinka su nešiojamu kompiuteriu, šis gali nenorėti pabusti iš miego režimo. Todėl prieš paliekant ilgesniam laikui jį ilsėtis, geriau prietaisą visiškai išjungti. O jeigu kompiuterio neįsijungimo priežastis – virusai, tada būtina jį atiduoti tvarkyti remontininkams.

Kas nutinka, kai kompiuteris pradeda skleisti neįprastus garsus?

Jei kompiuteris ima skleisti keistus garsus, tam gali būti dvi priežastys. Viena iš jų – tai per daug triukšmingas procesoriaus aušinimo ventiliatorius. Problema baigsis jį pakeitus. Tačiau jeigu kartas nuo karto jums girdėsis girgždėjimą, vibraciją ar stuksėjimą primenantys garsai, tai gali reikšti, jog jūsų kompiuteriui standžiajam diskui artėja paskutinė valanda, todėl išgirdus įtartinus garsus, pats laikas pasidaryti turimų dokumentų bylų kopijas, o paskui susisiekti su kompiuterius remontuojančiais specialistais, kad šie pakeistų standųjį diską.

Kodėl kompiuterio ekranas gali sustingti arba pamėlynuoti?

Jei kompiuteris yra nebe naujas, jo ekranas gali sustingti dėl resursų trūkumo. Ekrano sustingimą gali lemti nepakankama operatyvinė atmintis, registro konfliktai arba kenkėjiškų programų atakos pasekmė. Sustingus kompiuterio ekranui lieka tik viena išeitis – pamėginti prietaisą paleisti iš naujo, bet tada rizikuojama prarasti visus nespėtus įrašyti dokumentus. Kompiuterio ekranas pamėlynuoja dėl to, kad įvyksta kritinė klaida, kurios sistema nepajėgia apdoroti ir automatiškai pataisyti. Tai reiškia, jog nepakanka informacijos, kad būtų įmanoma nustatyti problemos priežastį. Mėlynas ekranas gali pasirodyti jungiant kompiuterį arba aktyviai juo naudojantis.

Ką daryti, jei kompiuterio operacinė sistema nereaguoja į komandas?

Jei kompiuteris nebekreipia dėmesio į jūsų komandas arba iš viso atsisako veikti, tada verta pamėginti jį paleisti iš naujo ir imtis virusų nuskaitymo. Kad ši bėda iš naujo nepasikartotų, įdiekite patikimesnę antivirusinę programą. O iš viso bus geriausia jus užklupusias problemas patikėti spręsti kompiuterių „gydymu“ užsiimantiems specialistams, tada tikrai galėsite būti ramus, nes jums tikrai pavyks sėkmingai atsikratyti problemų.

Market Rats inf.

Užs. Nr.973

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video