2024/04/26

 

KUPIŠKIO RAJONO MERUI PRATĘSTAS NUŠALINIMAS NUO PAREIGŲ

Teismas patenkino Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorės prašymą ir Kupiškio rajono merui Dainiui Bardauskui pratęsė nušalinimo nuo pareigų terminą 3 mėnesiams.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų Kupiškio rajono savivaldybėje. D. B. yra pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba. Tyrimui vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti prokurorė kreipėsi į teismą dėl D. Bardausko nušalinimo nuo pareigų termino pratęsimo, kad būtų greičiau ir nešališkiau ištirtos nusikalstamos veikos, kurias jis galimai padarė būdamas valstybės tarnautoju, vykdydamas savo tiesiogines tarnybines funkcijas, susijusias su jo užimamomis pareigomis.

Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmų nutartimi Kupiškio rajono meras lieka nušalintas nuo pareigų iki balandžio 10 d.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus inf.

 

Nuotrauka iš Prokuraturos.lt

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nu paprasciausiai patiems jo buvusiems “ bendradarbiams“ buvo naudinga kad jis nedirbtu ir tiek

  • Total košmar yra kai perskaitai, kad „…Kupiškio savivaldybės administracija nuo savivaldybės kontrolierės slepia duomenis apie aukščiausiems valdininkams išmokėtus priedus. Dalį dokumentų administracija pateikė, o dalį, kur kalbama apie priedus merui Dainiui Bardauskui, administracijos, kitiems vadovams, – nepateikė. Neatskleista priedų suma už metus – įspūdinga: per 1,5 mln. eurų. Todėl kilo natūralus klausimas, kodėl slepiamos priedų sumos“.
    Kas nori plačiau: http://panskliautas.lt/kupiskio-valdininkei-skundas-pries-laikrasti-tvojo-bumerangu

    • Jei tokią sumą padalintum kiekvienam rajono gyventojui tektų maždaug po 90 eurų. Smulkmena. Jei šimtui, tai po 15 000 eurų- jau šis tas.O jei penkiolikai- tai ir po 100 000 išeina. Jau ir namuką pasistatyti gali ant marių kranto… Vat pavydas visus ir graužia. Juk viskas teisėta. Mero sąžiningumu abejojat?

      • Vandens kaina pakilo, šiukšlės pabrango – na taip, juk reikia kažkaip 1,5 milijono susirinkt per savivaldybės įmones valdininkų priedų pasidalinimui

  • Nenustebsiu jeigu A. Notkaus patarėjų taps Zigmas. A., D. Bardausku patarėjų taps mirksiukas Juozukas jie būtų atsakingi ir patarinėti gudrybių ir pelno klausimais juk girdžiu Jolita turi Albertu ką kodėl ne

    • Tikrai, dar mirksiukui šiltą vietą suorganizuokit:
      geras pavyzdys jaunimui-elkites kaip jie-ir namai bus, ir pinigų netruks ir be darbo nebūsite. Tik zinokite kada is ko imti ir kam duoti.

  • Kupiškiui reikia prezidentinio valdymo..! Iš visų pakampių tik lenda vagišiai ir visi kyšininkai – toliau tarpsta sėkmingai! O tas kur seime „įsiprasmino“- tegu viešai prisipažįsta kaip naudojosi tarnybine padėtimi, o visi tik džiaugėsi, kad „pats gyveno ir kitiems gyvent leido“…

  • Palandžiojus po kulturnamio tinklalapį, įdomios informacijos ties darbo užmokesčiu radau. Šiome Socdemų bastione darbo užmokestis neatskleidžiamas, jei dirba tik vienas tos pareigybės specialistas. Tarkim nei direktorės, nei jo pavaduotojo ūkio reikalams atlyginimo nesužinosi, jei tas darbuotojas nesutinka. Va tau ir viešas asmuo. Cituoju:
    * Darbuotojo, kuris vienintelis įstaigoje eina atitinkamas pareigas, praėjusių metų vidutinis nustatytasis (paskirtasis) darbo užmokestis ir einamųjų metų praėjusio ketvirčio vidutinis nustatytasis (paskirtasis) darbo užmokestis pateikiamas tik gavus jo sutikimą. (Lietuvos Vyriausybės 2003 m. balandžio 18 d. nutarimu Nr. 480 ,,Dėl bendrųjų reikalavimų valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetainėms aprašo patvirtinimo‘‘ (Žin., 2003, Nr. 38-1739) patvirtinto Bendrųjų reikalavimų valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetainėms aprašo 18 p.

  • Is didelio debesio mazas lietus,matyt truksta irodymu kad taip ilgai tempia,….

  • Aleksandravičius Notkui įteikė kultūros centro scenoje kažkokį suvenyrą, labai išgyrė laikinąjį. Tai kaip neatsilyginti Zigmo komitetui? Notkau, negražu.

  • Išvardykit kokius 20 žmonių iki 40- ies, kurie be gerų norų turi ir ūkinės patirties. Kiek jaunų merų sėkmingai dirbančių Lietuvoje? Ypač provincijoje. Dainiui irgi tik 54-ri. Pats tas, bet…

  • žmones apsidairykit, kol jus cia visi snekuciuojates, bebrai daro savo darbelius. Audickas jau nuteistas už kyšius, bet patyliukais įdarbintas Kulturnamio direktores pavaduotoju.

    • Šakės, rimtai pažiūrėjau Kupiškio kultūros namų tinklalapyje, kontaktuose Albertas Audickas – DIREKTORIAUS PAVADUOTOJO ŪKIUI IR BENDRIESIEMS REIKALAMS. Gražu, ir kada buvo konkursas, Albertukas prasisuko. Kaip šauniai vyksta viskas Kupiškyje, gaila STT ne visus surinko. Klausimas ar čia dar kas gali pasikeisti į gerąją pusę. Greičiausiai reikėtų sakyti: vsio zakono

  • Šakės tam mūsų buvusiam merui, renkat sovietines senienas, tai ir turit. Šios senienos sugadinto mąstymo, pas juos galvose kaip ką sukombinuot, visi turi bijot, juk jis vadas, jis pasakė, vadinasi nukirsta, tokie žmonės tegu pabaigia savo gyvenymėlį ir tiek, jie geresnės Lietuvos nesukurs, kokie mūsų konkursai į valstybės tarnybą, prakiša savus ir tiek žinių. Krautis į kišenes kol gali yra viena, o kas po to, juk visad yla išlenda iš maišo. Žmonės atsibuskit, ką išrenkat, tą ir turit. Jaunimą reikia rinkt, o ne Bardauskius, Dugnius, Notkius, Ceceviciokus ir pan. Jie praeitis, rinkitės ateitį

    • Ar buvo bent vienas atitinkantis jūsų išvardytus kriterijus kandidatas? 🙂

  • Dar tris mėn. laisvė Kupiškio rajono savivaldybės darbuotojams. Tik saugokitės mero pakalikų.

  • Tai tik politika! D. Bardauskas padorus zmogus, kad visi tokie butu, Kupiskis klestetu. O piktoms komentaru darbininkems palinkekim, kad visas tas ju pilamas purvas sugriztu su kaupu pacioms:) Kiek galima visur po bet kokiais straipsniais lieti ta savo uzrugusi negatyva?

  • Gal jūs nenusikalbėkite, kad pareikšti įtarimai, nereiškia, kad kaltas. Mažiau lokite pirmiau laiko, kai nuspręs teismas, kad kaltas, tada ir keiksnokitės, o dabar dar tik įtariamas.

  • Tamsta kiek pastebėjau, jūs norite atrodyti gudrus ir menkinti kitus, bet atrodote apgailėtinas. Vien pažiūrėjus į jūsų rašyseną, keliate šypseną ir gailestį. Matyt, esate labai nelaimingas, arba nelaiminga.:)

  • Oi Jane žiūrėk kad meras tamstos nepritemtu į Puzino g, o neduok dieve ir iki amzinybes

  • Gal kuo giliau į mišką,tuo daugiau medžių… Dėl nekaltumo jau aiškios abejonės. Gal to kaltumo dar daugiau atsiranda?

  • Nepavyks veterinoriaus atleisti iš darbo. Jei atleis, tai vėl reikės visus savivaldybės įmonių direktorius pakeisti 😀

  • Joks čia nelaiko vilkinimas ir pritempimas,o yra daug veikų pareikštų
    ir jas reikia gerai ištirti,nekaltas kas čia per nesąmonės tai gal STT
    su antrankiais nevedžioja kiekvieno bereikalo.Gana gerb.Kupiškio taryba
    reikia jau tikrai rimtai reikšti interpeliaciją tokios valdžios nereikia
    jau bus devyni mėn.kaip nušalintas tai kiek čia gali dirbti vicemero pavaduotojas
    už du socdemai ir valstiečiai negi stuburo neturit jis negali ir tarybos nariu
    būti,kai Zigmą tai Dainiukas tuoj pašalino nei prasižioti nedavė ir jus visi pritarėt
    o dabar kam nuolaidžiaujat ar įstatymai kiti negu Zigmui ir pačiam Kupiškio rajonui
    ir jo gyventojams garbės tai neprideda ir taip velkamės kone gale visais klausimais

    • Nu tu ir palyginai. Kur Zigmukas o kur Dainiukas. Zigmukas tai o ho ho, o Dainiukas kažkokį kioskelį kažkur ne ten pastatė … . Tfiu…

      • Zigmukas parūpino dar vietą Albertukui kultūrnamyje. Niekas nenori pyktis su juo. Total košmar. Kas čia dedasi. Juk komiteto saraše yra. Reikia atsidėkot.

  • Dabar jau darosi aišku kad meras nekaltas o tokie „pritempti“ kaltinimai yra iš piršto laužti. Tiek laiko tiria ir jokių rezultatų dar nėra. Laiko vilkinimas NES NĖRA PRIE KO PRIKIBTI.

  • Na laikas interpeliaciją kiek gi galima durnint Kupiškio rajone žmonės opozicija, su Socdemai pradekit šią procedūrą tikrai ir kons, atsiras padorių tarybos narių ir palaikys ja negi visi kons, yra nuzmogeja ir zlugr

Rekomenduojami video