2024/05/06

 

DĖL INVESTICIJŲ SVEIKATOS PRIEŽIŪROS PASLAUGOMS GERINTI – TEISMINIAI GINČAI

Unsplash nuotrauka

Visoje Lietuvoje steigiami sveikatos centrai, pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, yra vienas įrankių keisti paslaugų struktūrai, priartinant sveikatos paslaugas prie gyventojų. Taip pat tai suteikia galimybę gauti Europos Sąjungos lėšų.

Kupiškio rajono Sveikatos centro veikloje funkcinio bendradarbiavimo būdu dalyvauja keturios sveikatos priežiūros įstaigos: Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centras, Kupiškio ligoninė, Kupiškio rajono visuomenės sveikatos biuras ir UAB „Medicinos namai šeimai“.

Tačiau įkūrus Sveikatos centrą ir prasidėjus pinigų dalyboms, kilo išbandymas, kaip suderinti interesus su privačia gydymo įstaiga. UAB „Medicinos namai šeimai“ teigia, kad jie buvo eliminuoti iš dalyvavimo projekte, ir nesutikdami su tuo, ėmėsi teisinių veiksmų.

Jurga BANIONIENĖ

Taryba pritarė

Kovo 28 dieną vykusiame Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje svarstytas sprendimo projektas dėl pritarimo, kad Kupiškio rajono savivaldybės administracija teiktų paraišką projektui „Gerinti sveikatos priežiūros paslaugų kokybę ir prieinamumą Kupiškio rajone“.

Rasa Aukštikalnienė, Savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotoja, per Tarybos posėdį akcentavo, kad numatomas projekto tikslas – didinti pirminės sveikatos priežiūros ir specializuotų sveikatos priežiūros paslaugų kokybę ir prieinamumą Kupiškio rajono gyventojams.

Savivaldybė kartu su atrinktais partneriais, Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centru ir Kupiškio ligonine, planuoja įsigyti naujos ir atnaujinti dalį turimos įrangos. Projekto vertė – 808 tūkst. 743 Eur.

Tarybos nariai klausė, pagal kokius kriterijus atrinkti projekto partneriai.

Savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Valintėlis pakomentavo, jog Sveikatos centro kūrime norą dalyvauti buvo pareiškę 4 partneriai: Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centras, Kupiškio ligoninė, UAB „Medicinos namai šeimai“ ir Kupiškio rajono visuomenės sveikatos biuras.

„Vykstant diskusijoms ir derinant paraiškos teikimo niuansus UAB „Medicinos namai šeimai“ nesutiko pasirašyti tarpusavio bendradarbiavimo sutarties ir liko tik tie partneriai, kurie minimi Tarybos sprendimo projekte.

Esame gavę raštus iš Sveikatos apsaugos ministerijos, Centrinės projektų valdymo agentūros, kurie patvirtina, kad mūsų pasirinkimas tinkamas ir nenusižengiame jokiems šiandien galiojantiems teisės aktų reikalavimams“, – per Tarybos posėdį kalbėjo A. Valintėlis.

Šiam sprendimo projektui Tarybos nariai pritarė.

Jaučiasi diskriminuojami

Paaiškėjo, kad UAB „Medicinos namai šeimai“ nesutiko su tuo ir ėmėsi teisinių veiksmų.

Plačiau skaitykite balandžio 26 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Jau pagerino sveikatos priežiūros paslaugas. Uždarė felčerinius- akušerinius punktus, ambulatorijas, vaikų skyrių ligoninėje. Liko tik uždaryti polikliniką, nes gydytojai iki 100 metų nedirbs.

  • Štai ir prisigudravo “ gudruoliai „…..

  • Šaunu, užteks bebrams tarpusavyje pinigus dalintis, organizuoti konkursus saviems.

    • Jei nesupranti, tai nekomentuok. Čia privatininkas nori pasipelnyti iš valstybės pinigų. Prisipils UAB savininkas pinigėlių pilnas kišenes, o paskui pats skųsiesi, kad poliklinika ar ligoninė neturi modernios aparatūros ar specialistų..

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video