2024/05/06

 

DURŲ KAINA: PARAMETRAI, NUO KURIŲ JI PRIKLAUSO

Nuo ko priklauso durų kaina renkantis jas MYNEST by Aradas e. parduotuvėje? Tai lemia individualūs poreikiai ir pageidavimai. Platformoje integruota skaičiuoklė kiekvieno individualaus pasirinkimo atveju tiksliai įvertina pasirinktą durų tipą, modelį, dydį, profilių sistemą, stiklų kiekį ir kitus papildomus parametrus, kurie sudaro galutinę produkto kainą.

Durų tipas

Kainą pirmiausia lemia pasirinktas durų tipas. Lauko durys dažniausiai kainuoja daugiau nei to paties dydžio balkono durys, bet mažiau nei pakeliamos-stumdomos durys. Tai priklauso nuo specialių produkto parametrų, tokių kaip konstrukcija, veikimo principas, naudojama furnitūra, slenksčiai ir kiti sudėtiniai komponentai.

Durų kaina kinta ir dėl varčių kiekio – dvivėrės durys yra brangesnės už vienvėres. Brangesnėms stumdomoms durims būdinga sudėtingesnė furnitūra ir sustiprinta konstrukcija, kuria pasižymi pakeliamos-stumdomos durys. Šių durų kiekviena iš stumdomų varčių gali sverti ir iki 250 kg, tad joms reikalinga speciali didelius svorius išlaikanti furnitūra bei tvirtesnė ir gilesnė profilių sistema, o tai natūraliai padidina jų kainą.

PVC užpildai ar stiklas?

Durys su PVC užpildais dažniausiai kainuoja mažiau, o pasirinkus stiklą, produkto kaina didėja. Durų kainą lemia ir stiklo tipas – paprastas skaidrus stiklas kainuoja kur kas mažiau nei matinis ar tam tikros tekstūros stiklas.

Galutinė produkto kaina padidės, jei pasirinksite specialius, nuo karščio saugančius saulės kontrolės, savaime nusiplaunančius, triukšmą sulaikančius ar nerasojančius durų stiklus. Tai galioja ir saugiam, grūdintam arba laminuotam stiklui. Visgi derėtų nepamiršti, jog toks stiklas atsiperka – sudužęs jis suskyla į neaštrius gabalėlius ir taip padeda apsisaugoti nuo sužeidimų. Jis taip pat atsparesnis mechaniniam poveikiu, todėl saugo ir nuo įsilaužimo į patalpas.

Profilių sistema

Standartiškai e. parduotuvėje parenkama ekonominė TATRO profilių sistema (jei pasirinksite kitą sistemą, durų kaina didės). Galima rinktis geresnius šilumos izoliacijos parametrus turinčią sistemą ALPO arba didesniems gabaritams pritaikomą kompozito sistemą ELBRO. Šios sistemos skiriasi ir rėmo gyliu bei kamerų skaičiumi – jos turi 6 arba 7 kameras, kai tuo tarpu ekonominė sistema TATRO – 5.

Dekoratyvinė profilių danga

Standartinės baltos spalvos PVC durys kainuos mažiausiai. Jų kaina kils nusprendus pasirinkti dekoratyvines dangas iš vienos arba abiejų pusių. Visgi nors ir brangesnės, dekoratyvinėmis dangomis laminuotos durys gali būti daug geriau pritaikomos prie įvairių interjero ar eksterjero sprendimų. Tai padaryti padeda plati spalvų ir tekstūrų paletė. Dekoratyvia danga padengti rėmai atrodys solidžiau, bus apsaugoti nuo mechaninio poveikio.

Rankenėlės ir vyriai

Produkto kainą lemia ir pasirinktas rankenos tipas, spalva bei rakinimo tipas. Skirtingos rankenėles išorinėje ir vidinėje durų pusėse kainuos daugiau nei standartiškai parinkti variantai. Balkono durims pasirinkus nematomus vyrius, jos bus brangesnės nei su matomais. Renkantis vyrius, kaip ir rankenų atveju, kainą lems jų tipas ir spalva: estetiškiau atrodantys cilindriniai vyriai lauko durims kainuos brangiau nei standartiškai parinkti uždedamieji.

Taigi renkantis ir užsisakant duris, svarbu apgalvoti ir įsigilinti į savo poreikius bei specialius pageidavimus. Rinkdamiesi duris e. parduotuvėje MYNEST by Aradas, matysite, kaip skiriasi kaina pagal produkto tipą ir kaip ji keičiasi suvedant reikalingus matmenis bei kitus parametrus. Kiekvieno pasirinkimo atveju iškart matysite galutinę kainą, tad nesunkiai susikomplektuosite ir internetu nusipirksite sau tinkamiausias duris.

Straipsnį parengė Mynest by Aradas

Užs. Nr.455

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video