2024/04/27

 

KOKIA YRA SMULKIOSIOS FURNITŪROS PASKIRTIS?

Baldų furnitūra jiems suteikia gyvybę ir tuo pačiu jų išvaizdai prideda estetiškumo. Nuo to, kokias kojeles, durų ir stalčių rankenėlės jie turi, priklauso jų grožis ir vizualinis patrauklumas. Nuo durų vyrių, nuo lankstų ir kitų baldinių mechanizmų kokybės  priklauso patogus jų naudojimas. O smulkiosios furnitūros detalių galima įsigyti internetinėje parduotuvėje: https://www.ulmas.lt/lt/furnitura.

Apie ką verta pagalvoti renkantis kojeles baldams?

Gražios kojytės reikalingos ne tik spintoms, spintelėms, kavos bei žurnaliniams staliukams, bet ir minkštiesiems baldams, ant kurių sėdima. Kuo grakštesnės baldų kojos, tuo bendras interjeras atrodo erdvesnis ir stilingesnis.

Be to, reikia nepamiršti ir to, kad pakankamo aukščio baldų kojos yra labai praktiškas jūsų sprendimas, nes tada po jais be jokių keblumų galės pravažiuoti didysis namų švaros palaikytojas – dulkių siurblys robotas.

Kokios yra baldų durų varstymo lankstų rūšys?

Nuo baldų lankstų rūšies priklauso jų durelių varstymo kokybė. Svarbiausia, kad jas varstant nesigirdėtų trinksėjimas. Lankstų esama keturių rūšių. Paprastieji, uždarantys su švelniu pritraukimu, integruoti su švelnaus pritraukimo arba atmetimo ir uždarantys su atmetimu.

Pirmuosius geriau rinktis tik rečiau darinėjamoms spintelėms. Antruosius siūloma rinktis kasdien varstomiems baldams, tretieji garantuoja begarsį durelių varstymą, o pastarieji idealiai tinka baldams, kurie neturi rankenėlių, nes jie dureles atidaro vos lengvai jas palietus.

Kas yra žinoma apie stalčių bėgelius?

Baldų stalčių bėgeliai yra pritaikyti atlaikyti iki 45 kilogramų siekiantį svorį, tačiau jei stalčiuje ketinate laikyti svarbius ir sunkius meistravimui reikalingus daiktus, tada geriau ieškoti tokių bėgelių, kurie gali atlaikyti iki septyniasdešimties kilogramų.

Bėgeliai stalčiams yra arba pilno, arba dalinio ištraukimo. Pilno ištraukimo bėgeliai leidžia ištraukti stalčių per visą jo ilgį. Be to, bėgeliai yra skirstomi į ritininius ir guolinius. Ritininius bėgelius renkasi tie, kurie nemėgsta sudėtingų montavimo darbų. Deja, jų apkrova negali viršyti trisdešimties kilogramų, o jų ištraukimas yra tik dalinis ir negarantuoja švelnaus uždarymo.

Tuo tarpu guolinių bėgelių montavimas yra šiek tiek sudėtingesnis, tačiau jie atlaiko didesnį svorį, o jų uždarymas – švelnesnis. Jeigu norisi akcentuoti medinių stalčių grožį, tada apsimoka rinktis paslėptuosius bėgelius. Jie leidžia stalčių išimti ir įdėti atgal, tai labai palengvina jo išvalymą.

„Market Rats“ inf.

Užs. Nr.329

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video