2024/04/26

 

DŪZGIANTIS BIČIŲ NAMELIS – RAMYBEI ATGAUTI

Apiterapija turi keleriopą poveikį – dūzgiančių bičių sukeliama vibracija padeda įveikti depresiją ir nerimą, gerina imunitetą, kraujotaką, padeda reguliuoti kraujospūdį, mažina kitas sveikatos bėdas. Gintarės Timčenkienės nuotrauka

Nurimti, subalansuoti savo mintis gulint specialiame apiterapijos namelyje, kai šalia dūzgia tūkstančiai bičių.
Tokią galimybę turi Kupiškio socialinės globos namų gyventojai. Šią idėją įstaigos darbuotojai parsivežė iš Trakų ir puikiai pritaikė pas save.

Jurga BANIONIENĖ

Savotiška gydykla

Apiterapijos namelį Kupiškio socialinės globos namai įsirengė prieš penketą metų.

„Bites mes laikome seniai. Šiandien turime 15 bičių šeimų. Gal iš to ir kilo ši idėja – norėjome iš bičių gauti ne tik medų, bet ir užimtumą, dar didesnę naudą gyventojams. Ėmėme domėtis apiterapija.

Bičių terapija – unikali galimybė išvengti streso, nurimti, suvaldyti emocijas.

Apiterapijos namelį turėjo Trakų neįgaliųjų užimtumo centras, ten ir važiavome pasisemti patirties, pasižiūrėti“, – pasakojo Kupiškio socialinės globos namų socialinė darbuotoja Gintarė Timčenkienė.

Pasak pašnekovės, apiterapiniame namelyje, kuris stovi nuošaliai, sode, tarp senų obelų, yra du gultai, po jais – po tris avilius.

„Žmogus atsigula ant gulto, o po juo yra aviliai. Girdisi visas bičių ūžimas, žmogų pasiekia bičių skleidžiama mikrovibracija.

Namelyje jaučiami įvairūs kvapai – vaško, medaus, bičių pikio. Ramiai gulima iki valandos laiko“, – kalbėjo socialinė darbuotoja.

Anot G. Timčenkienės, ši terapija yra veiksmingas būdas žmogaus imuninei sistemai stiprinti.

Plačiau skaitykite birželio 6 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video