2024/04/26

 

PERTVARKA PAGAL IŠMINTĮ – DEVYNIS KARTUS PAMATUOK, DEŠIMTĄ – KIRPK

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Prie rajono sveikatos apsaugos įstaigų vairo stojus naujiems vadovams, permainų ilgai laukti nereikėjo. Neseniai rašėme apie Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro vykdomą optimizaciją, ji neaplenkė ir ligoninės.

Kokie pokyčiai laukia jos darbuotojų, kalbėjomės su Kupiškio ligoninės direktoriumi Juliumi Panka.

Jurga BANIONIENĖ

Ligoninėje tvyro įtampa dėl pasikeitimų vykdant optimizaciją. Kokia pertvarka numatyta?

Dabar susitinku su ligoninės skyrių darbuotojais, pristatau projektus, tokie sprendimai tikrai nepaprasti. Dalis darbuotojų yra įsitempę, kai kurie toje pačioje darbovietėje dirba ne vieną dešimtmetį, medicina – tokia sritis, kur darbuotojų kaita, palyginti su kitomis, retesnė, ir žmonėms tai yra didelis išbandymas.

Manau, kad optimizavimas turėtų praeiti gana sklandžiai. Mažinant etatus, bus kalbama su darbuotojais dėl galimybės jiems pasiūlyti eiti į kitą vietą, jei viename skyriuje per daug žmonių, o kitame jų trūksta.

Atsisveikinant su darbuotoju tikrai bus išlaikyti visi Darbo kodekso reikalavimai ir taisyklės dėl išeitinių išmokų ir kitų socialinių garantijų.

Kol kas nėra prasmės kalbėti apie konkrečius skaičius, nes ne su visais skyrių darbuotojais buvau susitikęs ir galbūt dar gali būti pakeitimų.

Tai yra pirmas pertvarkos etapas, optimizavus darbuotojų skaičių, žiūrėsime, ar dėl to nenukenčia paslaugų kokybė, ar pavyksta suderinti darbo grafikus.

Plačiau skaitykite gegužės 25 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Autorės nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video