2024/03/19

 

KAIP IŠGYVENTI PER KARŠČIUS

Aikštėje triūsiantys statybininkai darbo sąlygomis nesiskundė ir buvo aprūpinti vandeniu. Autorės nuotrauka

Šią vasarą Lietuvoje tvyro karščiai. Atostogaujantys žmonės tuo gal ir džiaugiasi, bet dirbantiems tokia dosni vasaros šiluma – tikras išbandymas. Nelengvos dienos ir senyvo amžiaus gyventojams, ligoniams. Dėl nebūdingų mūsų kraštui orų kenčia ir visa gyvoji gamta.

Kaip mums sekasi prisitaikyti prie naujų gyvenimo sąlygų?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Darbininkų nemuštruoja

Kupiškio centre tik savaitgaliais aprimsta aikštės, bibliotekos rekonstrukcijos darbai. Kitomis dienomis čia statybininkai triūsia iš peties. Užkalbinti aikštėje dirbantys statybininkai tvirtino, kad yra aprūpinti vandeniu, gali bet kada atsigaivinti, atsipūsti minučiukę. Vienas darbininkas mostelėjo ranka link čia pat, kur kasinėja, padėtų vandens butelių. Be to, aikštėje dar yra likę medžių, kurių paunksnė irgi kartais būna nebloga priebėga.

Pasak darbus aikštėje atliekančios UAB „Dailista“ statybos direktoriaus Vytauto Gedmino, darbininkai tikrai nemuštruojami, kad dirbtų galvos nepakeldami ir per didžiausius karščius. Nuolat statybvietės aprūpinamos vandeniu. Darbininkai turi daugiau pertraukėlių atsigerti, pabūti pavėsyje. Svarbu, kad žmonės neperkaistų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Aikštėje dar liko medžių?! Nukyyyrsti kaip ir kitus.

  • Kaip išgyventi kai gyveni šalia aikštės ir visa dieną daužymai, griovimai ?

Rekomenduojami video