2024/04/27

 

JAV ŽINIASKLAIDA: BALTIMORĖJE SUGRIUVO LAIVO KLIUDYTAS TILTAS

EPA-ELTA nuotrauka

Anksti antradienį JAV Baltimorės mieste sugriuvo Franciso Scotto Key tiltas, kai į jį atsitrenkė didelis laivas, pranešė JAV žiniasklaida, remdamasi incidento vaizdo įrašu.

Merilendo transporto tarnyba socialinėje žiniasklaidoje X pranešė, kad dėl incidento uždarytos visos eismo juostos į abi puses ir eismas nukreipiamas.Tarnyba paragino vairuotojus vengti maršruto per Patapsko upę.

Baltimorės policijos departamento atstovas „NBC News“ sakė, kad upėje galimai buvo žmonių. „Galiu patvirtinti, kad 1.35 val. Baltimorės miesto policijai buvo pranešta apie dalinę tilto griūtį (…) vandenyje galėjo atsidurti darbininkai“, – sakoma detektyvo Niki Fennoy pareiškime.

Laivų stebėjimo svetainė „MarineTraffic“ parodė anksti antradienį į tiltą įsirėžusį krovininį laivą „Dali“, plaukiojantį su Singapūro vėliava.

Gelbėtojų komandos ieškojo mažiausiai septynių žmonių. Vienas žmogus buvo nuvežtas į ligoninę „labai sunkios būklės“, sakė Baltimorės miesto ugniagesių departamento vadovas Jamesas Wallace’as. „Galbūt ieškome daugiau nei septynių asmenų“, – pridūrė jis.

Gebėjimo tarnybos aptiko ženklų, kad vandenyje yra transporto priemonių, antradienį žurnalistams sakė miesto ugniagesių vadas. „Mūsų sonaras aptiko į vandenį panirusių transporto priemonių“, – žurnalistams sakė J. Wallace’as ir pridūrė: „Kol kas skaičių neturiu“.

Su Singapūro vėliava plaukiojančio laivo, įsirėžusio į tiltą Baltimorėje, valdytojai antradienį pranešė, kad tarp įgulos narių nėra sužeistųjų. „Synergy Marine Group“ savo svetainėje pranešė, kad nė vieno įgulos nario, įskaitant du locmanus, nėra pasigesta, pranešimų apie sužeidimus nėra.

Laivo „Dali“ vadovai antradienį sakė, kad susidūrimo, dėl kurio tiltas nugriuvo į upę, priežastis „dar nenustatyta“. „Nors tiksli incidento priežastis dar turi būti nustatyta, „Dali“ jau mobilizavo savo kvalifikuotą reagavimo į incidentus tarnybą“ ir „visiškai bendradarbiauja su federalinėmis ir valstijos vyriausybinėmis agentūromis“, sakoma bendrovės pranešime.

Baltimorės policijos komisaras Richardas Worley sakė, kad terorizmas greičiausiai nebuvo veiksnys, dėl kurio Baltimorės uoste sugriuvo tiltas.

„Nėra jokių terorizmo ar tyčinės veiklos požymių“, – sakė jis.

Baltimorės meras Brandonas Scottas pavadino tilto griūtį „neįsivaizduojama tragedija“, jis sakė, kad incidentas dar nesibaigė.

Merilendo valstijos gubernatorius Wesas Moore’as paskelbė nepaprastąją padėtį, kad būtų galima greitai panaudoti federalinius išteklius.

Viljama Sudikienė (AFP)

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video