2024/04/27

 

POPULIARUS APŠVIETIMO IR DIZAINO SPRENDIMAS – TORŠERAI

Šiandien rinkoje galime rasti įvairių dizainų ir tipų šviestuvų, kurių tikslas – puikiai apšviesti visą kambarį, atsižvelgiant į įvairias jo funkcijas. Vieni iš svarbiausių ir populiariausių daugelio interjerų elementų yra toršerai.

Kodėl verta pasirinkti toršerą, kuriant savo namų interjerą?

Toršerai – tai daugiafunkciniai, mobilūs šviestuvai, kurie, nors ir nedideli, gali visiškai pakeisti aplinką. Jais apšviečiamos tam tikros, pasirinktos vietos, be to, jie atlieka dekoratyvinę funkciją, kuria atmosferą ir nepakartojamą nuotaiką. Šiuolaikiniai grindų šviestuvai erdvę papildo ne tik savo forma, bet ir skleidžiamos šviesos žaismu. Laisvai pastatomas šviestuvas gali visiškai pakeisti interjerą ir suteikti jaukumo, modernumo, prabangos ar jaukumo dvelksmą. Toršerai idealiai tinka svetainei, miegamajam ar biurui, siekiant ne tik įdomaus, bet ir funkcionalaus apšvietimo.

Interjero tendencijos iš viso pasaulio daro įtaką įvairiems šiuolaikinių toršerų stiliams. Renkantis šviestuvą svetainei ar miegamajam pirmiausia patartina vadovautis savo skoniu, estetikos pojūčiu, taip pat pageidavimais ir erdvės galimybėmis. Priimant sprendimą dėl tam tikro toršero įsigijimo vertėtų nepamiršti išlaikyti tinkamas proporcijas. Aukštas toršeras nederės kambaryje su žemomis lubomis, o subtilus minimalistinės formos toršeras – prie interjero, pripildyto masyvių bufetų, spintų ar sofų.

Modernūs toršerai – praktinės savybės

Šiuolaikiniai toršerai neabejotinai atlieka dekoratyvinę funkciją, tačiau svarbios ir praktinės savybės. Be kita ko, verta atkreipti dėmesį į tai, ar pasirinkta lempa turi kilnojamąjį gaubtą, reguliuojamąjį šviesos srautą arba galimybę reguliuoti aukštį, šviesos kritimo kampą. Priklausomai nuo toršero vaidmens kambaryje, jis turėtų skleisti ir ryškią, šiltą šviesą, kuri puikiai tiks skaitymui, ir išsklaidytą, atmosferinę šviesą, padėsiančią atsipalaiduoti. Svarbu ne tik akį traukianti forma, bet ir stabilumas. Toršeras turėtų būti tvirtas, todėl rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į jo pagaminimo medžiagas.

Lempos medžiagos turėtų būti atsparios purvui, spalvos pokyčiams ir blukimui. Deja, visi buitiniai prietaisai kaupia negražias dulkes. Todėl lempos modelio pasirinkimą turėtų lemti ir tai, kaip lengva gaminį valyti. Modelius, pagamintus iš metalo ar plastiko, lengva palaikyti švarius. Šiek tiek sunkiau pašalinti nešvarumus nuo tekstilinių šviestuvų gaubtų ir smulkių, lenktų formų modelių.

„SEOvoras“ inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.310

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video