2024/04/26

 

ŽVILGSNIS IŠ PROVINCIJOS – DIDŽIOJI POLITIKA PO PASLAPTIES IR INTRIGŲ SKRAISTE

Lietuvoje šiandien tvyro didelis politinis skandalas, kurio epicentre atsidūrė Vyriausybė ir valstybinė įmonė „Lietuvos geležinkeliai“.

Savo nuomonę apie šią situaciją išsakė Kupiškio rajone veikiančio Lietuvos socialdemokratų partijos skyriaus pirmininkas Augenijus Cesevičius, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos rajono skyriaus pirmininkė Neringa Klimavičienė ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rajono skyriaus pirmininkas Vidmantas Paliulis.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kaip vertinate I. Šimonytės sprendimą netenkinti dviejų ministrų prašymų atsistatydinti ir toliau visai Vyriausybei tęsti darbus?

A. Cesevičius. Sudėtingas klausimas. Dėl šios situacijos kažkas turėjo prisiimti atsakomybę. Mes, visuomenė, turime per mažai informacijos, kad galėtume spręsti, ar šis Ministrės Pirmininkės sprendimas teisingas.

Žvelgdamas paviršutiniškai, manau, kad ministrai turėjo atsakyti už susidariusią situaciją dėl baltarusiškų trąšų tranzito.
Visgi turime per mažai informacijos. Yra tarptautinės sutartys, kurios reglamentuoja įvairius verslo dalykus. Be to, ir Europos Sąjungos direktyvos šioje situacijoje gali riboti Lietuvos veiksmus.

V. Paliulis. Jei susimovė ministrai, tai ir turėjo būti atstatydinti. Antai buvusios Vyriausybės ministrą Jaroslavą Narkevičių norėta dėl kotletų atstatydinti. Tai nepalyginami dalykai.

N. Klimavičienė. I. Šimonytės sprendimas netenkinti dviejų ministrų prašymų atsistatydinti yra apgalvotas sprendimas, įvertinus visas galimybes, pačios situacijos sudėtingumą. Šiandien svarbiau ištaisyti klaidas, jei jos buvo padarytos, ir rasti geriausią išeitį Lietuvai iš susidariusios situacijos su baltarusiškų trąšų tranzitu.

Plačiau skaitykite gruodžio 21 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Manau, tikroji problema yra valdžios planai atimti didžiąją ES skirtos paramos dalį iš regionų ir perduoti ją ir taip turtingam Vilniaus regionui.

Rekomenduojami video