2024/03/19

 

KUPIŠKIO MARIOSE – VANDENS MOTOCIKLININKŲ VARŽYBOS

2021‐ųjų vandens motociklų sporto sezono kulminacija: prestižinės tarptautinės varžybos Kupiškyje.

Pajėgiausi Lietuvos ir užsienio vandens motociklų lenktynininkai rugsėjo 10–12 dienomis rinksis neeiliniam išbandymui Kupiškio mariose. Čia pirmąkart rengiamos į pasaulinį šio sporto kalendorių įtrauktos UIM Baltijos šalių taurės varžybos. Maža to, greitaeigiai vandens „žirgai“ bei jų pilotai pirmą kartą istorijoje dalinsis trasa su mūsų šalies irkluotojais. Jų laukia vienas paskutinių išbandymų šiemet – Kupiškio ilgo nuotolio irklavimo regata ir Lietuvos irklavimo federacijos taurės III etapas.

Nuo ateinančio penktadienio iki sekmadienio žuvys Kupiškio mariose tikrai nemiegos. Nuobodžiauti neteks ir patiems kupiškėnams bei miesto svečiams.

Motorlaivių gausmui neabejingi vietos gyventojai jau ne kartą svetingai priėmė Formulės‐2 virtuozus iš viso pasaulio. Pastarąjį kartą planetos pirmenybės čia surengtos šiemet liepos pradžioje.

Tuo metu bobų vasaros pradžią Kupiškyje paskelbs ir mariose bangas kels bei purslus į šalis taškys vandens motociklininkai. Čia pirmą kartą organizuojamos tarptautinio rango varžybos „UIM Aquabike Baltic Cup“.

Renginys sulaukė Tarptautinės motorlaivių federacijos (Union Internationale Motonautique – UIM) pripažinimo, įtraukiant jį į tarptautinį varžybų kalendorių. Organizatoriai viliasi, kad tai prisidės sukviečiant lenktynininkus iš kaimyninių šalių. Dar gerokai prieš renginį susidomėjimą išreiškė Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos ir Jungtinės Karalystės vandens motociklų sporto atstovai.

„Džiugu, kad vis daugiau tarptautinių aukšto sportinio meistriškumo renginių atvyksta į Kupiškį“, ‐ sako Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas.

„Vandens motociklų sporto geografija vis labiau plečiasi po visą Lietuvą. Džiaugiamės galėdami vienas paskutinių varžybų šiemet surengti būtent Kupiškyje. Tikimės, kad azartiškos ir konkurencingos kovos nepaliks abejingų ir sukvies į marių pakrantę gausias žiūrovų gretas“, – kalbėjo Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos prezidentas Tomas Gurkšnys. Pašnekovas pridūrė, kad organizuojant tokio masto lenktynes svariai prisidėjo Kupiškio rajono savivaldybė, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei kiti renginio rėmėjai ir partneriai. Viliamasi, kad prie starto linijos išsirikiuos apie šimtas sportininkų. Be to, jų gretas gausiai papildys Kupiškio ilgo nuotolio irklavimo regatos bei Lietuvos irklavimo federacijos taurės trečiojo etapo dalyviai. Irkluotojų varžybos rugsėjo 11‐ąją vyks lygiagrečiai su vandens motociklininkų pasirodymais, sportininkams kolegiškai pakaitomis dalijantis didžiule Kupiškio marių akvatorija.

„Tegul ši nekasdieniška sinergija taps įrodymu, kad didžiuosiuose mūsų šalies vandens telkiniuose gali sėkmingai išsitekti pačių įvairiausių sporto šakų atstovai. Atsidėkodami Kupiškiui už svetingumą, esame nusiteikę trasos teisėjus su vandens motociklais deleguoti gelbėtojų amplua padirbėti tuo metu, kai mariose plauks irkluotojai.

Savo ruožtu aistruoliams pažadame atiduoti visas jėgas ir padovanoti ambicingą bei azartišką kovą. Lietuvoje turime nemažai pajėgių vandens motociklų sporto meistrų, tačiau jų lauks stipri varžovų iš užsienio konkurencija, todėl žiūrovų palaikymas čia bus tiesiog būtinas“, – pridūrė LVMSF prezidentas T. Gurkšnys.

Penktadienio (rugsėjo 10 d.) popietę lenktynių pradžią paskelbs slalomo rungties startai, o šeštadienį ir sekmadienį varžybas pratęs Aquacross disciplinos lenktynininkai.

Baltijos šalių taurės lenktynės laikomos vienomis prestižiškiausių vandens motociklų sporto varžybų Rytų Europos regione. Į Lietuvą jos sugrįžta po šešerių metų pertraukos. Pasak organizatorių, tai bus kulminacinis 2021‐ųjų sezono akordas, tuo pačiu padėsiantis išaiškinti visus likusius nežinomuosius ir Lietuvos vandens motociklų sporto čempionato turnyrinėje lentelėje.

Daugiau informacijos: www.lvmsf.lt

Žiūrovams renginys nemokamas.

Kupiškio r. savivaldybės inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video