2024/05/19

 

APIE PAGALBĄ SMURTO AUKOMS IR SMURTAUJANTIEMS

Autorės nuotrauka

Apie smurto artimoje aplinkoje sampratą, jo rūšis, apie šio reiškinio efektyvesnės prevencijos galimybes, tarpinstitucinio bendradarbiavimo svarbą sprendžiant tas problemas balandžio 24 dieną į Kupiškio kultūros centro vitražų salę pasikalbėti buvo susirinkę rajono socialiniai darbuotojai, nevyriausybinių organizacijų, Savivaldybės, policijos atstovai ir svečiai iš kitų institucijų.

Renginį vedė Kupiškio socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja Aldona Gintautienė ir Kupiškio rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Danguolė Baliuvienė.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Smurto rūšys ir statistika

Susitikimo pradžioje parodytas filmukas „Ar žinai, kas yra smurtas“.

Smurtas artimoje aplinkoje gali paliesti bet kurį asmenį. Bet ši problema dažnai sunkiai pastebima. Artima aplinka – tai įvairiais giminystės ryšiais susiję arba gyvenantys kartu asmenys.

Smurtas gali būti fizinis, kai žmogui sukeliamas fizinis skausmas; psichologinis, kai žmogų siekiama įžeisti, įbauginti; ekonominis, kai neleidžiama, pvz., tvarkyti savo finansų, save išlaikyti; seksualinis, kai verčiama lytiškai santykiauti be sutikimo.

Jei patiriame tokį smurtą, ar žinome kas jį patiria, apie tai turėtume pranešti policijai.

Kupiškio rajono policijos komisariato viršininkas Dalius Prakuraitis pristatė, kokia rajone yra padėtis smurto artimoje aplinkoje kontekste.

Plačiau skaitykite gegužės 7 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Apie smurto prevenciją kalbėjo (iš kairės) Reda Pauliukonienė, Dalius Prakuraitis, Darius Koženiauskas, Arūnas Valintėlis, Alvaras Baltušis, Egidijus Gedvilas.
Autorės nuotrauka
Renginį vedė Kupiškio socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja Aldona Gintautienė (iš kairės) ir Kupiškio rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Danguolė Baliuvienė.
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video