2024/05/19

 

SĖKMĖ ATEITŲ Į RAJONĄ – PER TURIZMĄ

Kupiškio viešojoje bibliotekoje vyko verslo skatinimo renginys „Kaip pritraukti sėkmę sau ir rajonui“. Autorės nuotraukos

Balandžio 30 dieną Kupiškio viešojoje bibliotekoje vyko verslo skatinimo renginys „Kaip pritraukti sėkmę sau ir rajonui“. Jį organizavo Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centras.

Per susitikimą kalbėta apie darbo rinką, verslo finansavimą.

Daugiausia diskutuota apie turizmą ir tai, kaip į rajoną pritraukti turistus.

Šią temą gvildeno viešnia, vietinio turizmo ekspertė, projekto „Surink Lietuvą“ autorė Lina Baublienė.

Jurga BANIONIENĖ

Tikslas – padiskutuoti

Susirinkusius rajono verslo, Savivaldybės atstovus, rajono Tarybos narius pasveikino Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lidija Vasiliauskienė.

Ji tvirtino, kad yra keli šio renginio tikslai. Tai ne tik suteikti naudingos informacijos, atnaujinti turimą, bet ir susitikti, pabendrauti tarpusavyje, pasikalbėti apie turizmo paslaugas rajone, išsakyti savo požiūrį ir lūkesčius.

Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lidija Vasiliauskienė teigė, kad šio susitikimo tikslas yra net tik suteikti naudingos informacijos, bet ir padiskutuoti apie turizmo paslaugas rajone, išsakyti savo mintis.

„Visi mes esame šio nedidelio rajono gyventojai ir kūrėjai, vienaip ar kitaip susiję tarpusavyje. Kadangi Kupiškis nedidelis, kiekvieno indėlis į jo sėkmę ir plėtrą, gerovę ir pažangą svarbus, visi norime, kad rajonas būtų gražus, patrauklus ir čia atvykusiems žmonėms būtų gera, norėtų sugrįžti“, – kalbėjo L. Vasiliauskienė.

Pranešimą apie darbo rinką skaitė Užimtumo tarnybos Panevėžio klientų aptarnavimo departamento patarėja Virginija Jaruševičiūtė. Kupiškio rajono vietos veiklos grupės Vietos plėtros strategijos administravimo vadovė Neringa Čemerienė pristatė verslo finansavimo sąlygas.

Kaip pasinaudoti galimybe gauti finansinę paramą iš Kupiškio rajono savivaldybės smulkiojo ir vidutinio verslo rėmimo fondo, papasakojo Savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Rasa Aukštikalnienė.

Pranešimą tema „Turizmas ir pinigai. Kaip paimti pinigus iš turistų“ skaitė vietinio turizmo ekspertė, projekto „Surink Lietuvą“ autorė L. Baublienė.

Viešnia sakė, kad turizmo srityje dirba su visa Lietuva, teko darbuotis ir su Kupiškiu. Šis darbas ilgas, bet labai prasmingas. Anot L. Baublienės, mes turime kultūrą, kuri yra aukščiau, ir turizmą, kuris stovi ant gerokai žemesnės kartelės. Taip neturėtų būti.

Plačiau skaitykite gegužės 7 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Vietinio turizmo ekspertė, projekto „Surink Lietuvą“ autorė Lina Baublienė kalbėjo apie tai, kaip pritraukti pinigus iš turistų.
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • O kur turistai mieste galėtų pavalgyti?

    • Nu jau nevarykit Dievo medin. Yra toks posakis. Tikrai yra kur ir pavalgyti, ir skanios kavos išgerti. Tiesa, teisingumo dėlei reikėtų turistus perspėti, kad vengtų į Kupiškį atvykti pirmadieniais, kitaip ras vietinius restoranus užrakintus ir gaus valgyti degalinių buterbrodus

  • sekme atait jeigu reinmetal pastatytu sava gamyklu

  • Pirmiausia turizmo centrui reiktų pakelt raštingumą. Gėda kai internetiniame puslapyje, antraštėje grubi rašybos klaida. Negi nei vienas darbuotojas to nemato, negi ten sėdi beraščiai.

    • Tu tik visų klaidas matai visus mokai o pati ką darai ne matai

  • Reikia daugiau pažintinių kelionių senjorams jie labai visur noriai keliauja gal už nelabai didelias kainas reikia paskatinti visos priemonės į manomos

  • Nu ir ką galim pasiūlyti kur norėtųsi sugrįžti dar ir dar? Kažkur pavalgyti? Važiavau apie marias dviračiu. Kad nors kiaušinienės kas prakeptų… Ekspertų daug, o dirbančių mažai.

  • Mažiau vogt reikia ir ateis ta sėkmė

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video