2024/04/26

 

DAUGĖJA ŠEIMINIŲ ŽIDINIŲ

COVID-19 ligos atvejų Kupiškio rajone toliau daugėja. Bendras apsikrėtusių asmenų skaičius, lapkričio 6 dienos duomenimis, buvo 88. Sirgo 69 asmenys. Pasveiko 19 žmonių.
Per 14 dienų susirgusių žmonių padidėjo 64. Sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų buvo 391,30.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Panevėžio visuomenės sveikatos centro direktoriaus Eugenijaus Vilčinsko lapkričio 6 dienos duomenimis, Kupiškio rajone COVID-19 patvirtintas 17 asmenų – 11 vyrų ir 6 moterims. Trys nauji atvejai diagnozuoti Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos mokiniams iš testuotos trečios pradinukų klasės. Labai daug, net 10, nustatyta šeiminių užsikrėtimo atvejų. Nežinoma, kaip užsikrėtė 2 kupiškėnai. Vienas žmogus COVID-19 pasigavo būdamas reabilitacijos centre Vilniuje. Po kontakto su sergančiais kitais, ne šeimos ir ne bendradarbiais, apsirgo dar 2 žmonės.

Panevėžio visuomenės sveikatos centras pasiūlė Kupiškio mokykloje „Varpelis“ įvesti nuotolinį mokymą, nes šioje įstaigoje COVID-19 serga 3 asmenys, o 5 turėjo su jais sąlytį. Yra galimų kontaktų su mokiniais.

E. Vilčinskas sakė, kad pirmi Povilo Matulionio progimnazijos mokiniai, kurie turėjo izoliuotis, jau galėtų pradėti lankyti pamokas.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video