2024/03/19

 

NAUJAS VADOVAS APIE KOMUNALININKŲ VEIKLĄ

Vingaudas Šarmaitis, UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius, pakomentavo 2019 metų bendrovės veiklos rezultatus ir perspektyvas. Autorės nuotrauka

Per praėjusį rajono Tarybos posėdį pristatyta UAB „Kupiškio komunalininkas“ 2019 metų veiklos ataskaita.

Kupiškio komunalininko“ darbo baras – buitinių atliekų surinkimas ir išvežimas, miesto gatvių, želdinių priežiūra, elektros įrenginių eksploatacija ir remontas, kapinių priežiūra ir butų bei patalpų savininkų bendros dalinės nuosavybės objektų administravimas. Bendrovėje yra dvi tarnybos – Pastatų ir statinių priežiūros ir Aplinkotvarkos.

Šią ataskaitą pakomentavo ir į „Kupiškėnų minčių“ klausimus atsakė neseniai bendrovei pradėjęs vadovauti Vingaudas Šarmaitis.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Bendrovėje 2019 m. sausio 1 d. dirbo 66, o gruodžio 31 d. – 75 darbuotojai. Palyginti su 2018 metais, vidutiniškai 2019 metais padaugėjo 9 darbuotojais. Ar šiemet didinsite darbuotojų skaičių?

Pernai darbuotojų bendrovėje daugėjo dėl to, kad Savivaldybė buvo pateikusi vykdyti daugiau visokių užduočių. Dabar negaliu pasakyti, kokia situacija bus šiemet. Su Savivaldybe dirbame pagal laikiną vidaus sandorį, kuris pasibaigs šių metų birželio 1 dieną. Tad po šios datos paaiškės, kaip bendrovės reikalai dėliosis toliau, kokių paslaugų reikės Savivaldybei. Tai turės įtakos ir darbuotojų skaičiui (vidaus sandoriais savivaldybės iš joms priklausančių įmonių gali pirkti prekes ar paslaugas neskelbdamos viešojo konkurso – aut. past.).

Vidutinis darbo užmokestis 2019 metais bendrovėje buvo 1 005 Eur/mėn. Palyginti su Lietuvos Respublikos vidutiniu darbo užmokesčiu (1 241,40 Eur), įmonėje šis vidurkis yra mažesnis 23,52 proc. Ar kelsite darbuotojams algas?

Algos turėtų kilti. Jų augimą gali paskatinti kvalifikuotų darbuotojų, ypač provincijoje, stygius. Deja, pasaulinė koronaviruso pandemija jaukia daugelį planų, kelia nežinomybę ir pristabdo ekonomikos plėtrą. Algos yra gamybos ir veiklos išdava. Taigi piniginės turinys priklausys nuo to, kiek Savivaldybė surinks mokesčių, kiek galės mums užsakyti atlikti darbų ir už juos atsiskaityti. Jei būsime priversti susiveržti diržus, kentės ir gyventojai, nes negaus reikiamų paslaugų. Viliuosi, kad visgi pavyks be didelių sutrikimų judėti į priekį.

Plačiau skaitykite gegužės 26 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Darbuotoju atlyginimus palyginkit su Kupiškio vidurkiu. Pasirodys kad vienas didžiausiu rajone. Negalima lyginti su visos Lietuvos ar Europos. Juk mokesčiu mokame jiems mes kupiškenai.

  • Palyginot tik atlyginimus su Lietuvos Respublikos vidutiniu darbo užmokesčiu, o koks darbuotojų sk. tenkantis pvz. 1000 gyventojų ???

  • Paprasta matematika savivaldybė padidins mokesčius pavz, už šiukšlių išvežimą bent 2/3 eurais ir už mūsų visų pinigus pakels atliginimus, nors paslaugų kokybę ir kiekybė nepagerės, o gal ir supratęs vai ir bus rezultatas

Rekomenduojami video