2024/03/19

 

LAUKINIAMS GYVŪNAMS – PADĖTI AR NESIKIŠTI?

Gyvoji gamta žavi ir džiugina. Juk labai gražu, kai matome per laukus šuoliuojančias stirnas, žolėje straksinčius zuikius ar pievose varliaujančius gandrus. Kai laukinis gyvūnas atklysta į mūsų kiemą (o jei dar ir sužeistas) ne vienam kyla mintis jį pas save priglausti. Ar galima taip elgtis ir ką daryti radus sužeistą ar atsitiktinai atklydusį gyvūną, kaip tinkamai padėti gyvūnui nelaimėje, pasiteiravome Aplinkos apsaugos departamento (AAD) atstovę spaudai pavaduojančios specialistės Eugenijos Kubiliūtės.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Nerimas dėl gandrų sukėlė daug klausimų

Į redakciją kreipėsi skaitytoja, kurios sodyboje kasmet įsikuria gandrų šeima. Šie metai gandrams buvo liūdni – jie neteko savo jauniklių. Kelias dienas nebuvusi savo namuose moteris grįžusi pastebėjo, kad lizde gyvenę gandrų jaunikliai negyvi.

„Grįžtu į sodybą, žiūriu – lizde gandriukai nejuda. O jau nemaži buvo, tokie paaugliai. Tėvai gandrai atskrenda, pasižiūri į negyvus jauniklius ir vėl išskrenda. Man darosi neramu. Gal galėčiau kaip nors padėti gandrams? Ar man iškelti iš lizdo mirusius paukščius, ar gamta viską susitvarkys pati? Taip pat noriu žinoti, kodėl taip galėjo nutikti, kad mirė maži gandriukai“, – klausė skaitytoja.

Plačiau skaitykite liepos 30 d. „Kupiškėnų mintyse“

 

Radus laukinį gyvūną ar paukštį nereikia jo liesti.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video