2024/04/26

 

KUR KELIAUTI KARŠČIO ARBA ŠALČIO MĖGĖJAMS?

Klimatas atostogų metu – vienas svarbiausių dalykų, leidžiančių mėgautis tikru poilsiu. Vieni mėgsta karštį ir galėtų valandų valandas tūnoti paplūdimyje po saule, o kiti karštį sunkiai pakelia, tad nori gaivių ir vėsesnių orų. Skrendu.lt pataria – kokius miestus būtina aplankyti karščio ir šalčio mėgėjams?

Bergenas

 Šis miestas tikrai neleis jums sukaisti, nes dažnai jis vadinamas medine lietaus karalyste, o lyja šiame mieste vidutiniškai du šimtus dienų per metus. Čia vasarą termometro stulpeliai kyla tik iki 21 laipsnio, tad perkaisti Bergene – tikrai ne planuose. UNESCO saugo krantinę, kuri išskirtina savo mediniais pastatais. Mediniuose nameliuose kadaise gyveno daiktai, nes tai buvo uosto sandėliai, o šiandien čia rasite parduotuvėles, restoranus, kavines, viską, kas skirta turistams. Šiame antrame pagal dydį Norvegijos mieste tikrai rasite lankytinų objektų, kuriuose būtina pabūvoti. Žinoma, pagrindinė lankytina vieta yra krantinė, kurioje gyvena uostamiestis, čia rasite ir garsųjį žuvų turgų, kurį būtina aplankyti. Žuvų turgus nėra itin didelis, bet jame rasite ne tik tikrą norvegišką dvasią, bet ir didelį pasirinkimą įvairiausių žuvų ir jūros gėrybių. Jei norite pamatyti istorinių pastatų, būtina aplankyti Šv. Marijos bažnyčią Mariakirken, ši romaninio stiliaus bažnyčia statyta vienuoliktame ir dvyliktame amžiuje yra tikras istorinis paminklas. Bergenas žavi ir savo nuostabiomis panoramomis, lankantis šiame mieste būtinai užkilkite į kalnus. Funikulieriumi galima pasiekti Floien viršukalnę, nuo kurios atsiveria tikrai kvapą gniaužiantys vaizdai, smagu ir tai, kad viršukalnę galite pasiekti pėsčiomis, bet tam prireiks nemažai jėgų, nes kalno viršūnė yra 320 metrų virš jūros lygio. Tai nėra aukščiausias kalnas, Bergeną supa septynios kalvos, tad vaizdingo maršruto čia tikrai netrūksta, galite keltis ir į aukščiausią Ulrikeno kalną, kuris yra aukščiausias visame mieste. Į 642 metrų aukštį jus užkels keltuvas, tad įsivaizduokite kokie vaizdai atsivers nuo aukščiausio Bergeno kalno.

Barselona

Vasaros metu Barselona tampa tikra karščio mylėtojų sostinė. Vidutinė temperatūra liepos ir rugpjūčio mėnesiais – 29 laipsniai šilumos, o dažnai termometro stulpelis šoka dar aukščiau ir siekia 34 laipsnius šilumos. Šis miestas puikus pasirinkimas visais metų laikais, nes čia visuomet gausu turistų, tad nėra sezono kada nerasite ką veikti, nes objektai bus uždaryti dėl netinkamo sezono. Vasaros mylėtojams čia tikrai galima vykti vasarą, nes Barselonoje rasite didelius viešus paplūdimius, kuriuose galėsite puikiai leisti laiką karščiausiomis dienomis. Jei labai karšta lauke ir visą dieną norisi praleisti prie vandens – ne bėda, nes lankytini objektai šiame mieste veikia iki pat vėlumos, tad atslūgus karščiui šiltais vakarais laiką galėsite leisti muziejuose ir lankytinose vietose. Lankytinų vietų čia tikra gausa, tad skrendu.lt ekspertai išskiria kelias vietas, kurias pamatyti tiesiog būtina. Nuo XIX amžiaus pabaigos čia klesti modernistinė architektūra ir menas apskritai. Antoni Gaudi – architektas atstovaujantis modernizmo krypčiai. Būtina pamatyti net kelis Gaudi architektūrinius šedevrus. La Sagrada Familia – tai pati lankomiausia Ispanios vieta ir vis dar statoma bažnyčia, kurios statybos turėtų baigtis po dešimties metų. Park Güell – unikalus parkas, kuriame rasite ne tik gamtą, bet ir unikalią architektūrą. Ši vieta išskirtina tuo, kad parke puikiai dera laisva laukinė gamta ir unikaliai tvarkinga architektūra, parkas itin didelis, tad čia praleisite mažiausiai kelias valandas. Vakarinis pasivaikščiojimas tikrai bus nuostabus, nes nebealins karštis, o atsiveriantys vaizdai tikrai bus kvapą gniaužiantys.

Užs. Nr.1003

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video