2024/03/19

 

RAJONO POLITINĖS PADĖTIES PROGNOZĖ

Sena meilė nerūdija, nors ir sakoma, kad nuo meilės iki neapykantos vienas žingsnis. Ko gero, to žingsnio nežengs nei rajono konservatoriai, vadovaujami Dainiaus Bardausko, nei socialdemokratai su savo vedliu Augenijumi Cesevičiumi ir vėl susiburs į koaliciją.
Aurelijaus Sabaliausko piešiniai

Šią savaitę Lietuvoje į pirmus posėdžius rinksis kai kurių rajonų ir miestų savivaldybių naujai išrinktos tarybos.

Naujos kadencijos Kupiškio rajono tarybos posėdis numatytas kitą savaitę, balandžio 17 dieną.

Šiuo metu politikams pats darbymetis – deramasi dėl koalicijos ir sprendžiama, kas užims mero pavaduotojo bei kitus postus. Kupiškio rajone derybų prireikė dėl to, kad po rinkimų Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams nepavyko laimėti absoliučios daugumos, pritrūko 1 balso.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pakviesti į koaliciją

Į Kupiškio rajono savivaldybės tarybą, be dešimties konservatorių, pateko trys socialdemokratai, septyni valstiečiai ir vienas Visuomeninio rinkimų komiteto „Už Kupiškio kraštą“ narys.

Pasibaigus šiems savivaldos rinkimams kalbėta, kad Kupiškio rajone realiausia yra konservatorių ir socialdemokratų koalicija, juolab kad ir praėjusią Tarybos kadenciją šios partijos rajone dirbo kartu. Taip pat būta užuominų, kad galima ir trapi koalicija, pasikvietus vienintelį Visuomeninio rinkimų komiteto atstovą.

Kalbos kalbomis, o politinių aktualijų vežimas rieda toliau. Atrodo, kad minėtos prognozės dėl galimos konservatorių ir socialdemokratų koalicijos pildosi.

Lietuvos socialdemokratų partijos Kupiškio skyriaus pirmininkas, Tarybos narys Augenijus Cesevičius sakė, kad jie jau yra gavę oficialų konservatorių kvietimą derėtis dėl koalicinės sutarties.

„Jei eisime į koaliciją, tai pagal koalicinę sutartį mums priklausytų politinio pasitikėjimo mero pavaduotojo pareigybė. Kokie bus sprendimai, reikia palaukti. Šiandien (kalbėjomės pirmadienį – aut. past.) rinksimės į bendrą pasitarimą. Kol nėra pasirašyta koalicinė sutartis, nenorėčiau konkrečiai įvardyti, ką siūlome mero pavaduotoju. Šį dalyką dar turi aptarti potencialūs koalicijos partneriai. Ta kandidatūra turi jiems visiems tikti“, – kalbėjo rajono socialdemokratų vadovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • NEKENCIU MERO IR PASAKYSIU UZ KĄ:NUGRIOVĖ AUTOBUSŲ STOTELĘ ,MUSU MIESTELIO VIZITINĘ KORTELĘ,KAIP GRAZIAI ATRODRĖ IVAZIUOJANT Į MIESTELĮ ,SIENOS TAIP NATURALIAI BUVO NUSILUPUSIOS,NU TOKIA GRAZI ATODANGA,KURI DABAR LABAI MADINGA.O DABAR PASTATYS KOKI BALAGANĄ.O KAS MIESTELYJE DAROSI TIK PYŠKA,KASA,VEZA UZIA,KAM TUOS VAMZDZIUS KEICIA?JUOS REIKIA KEISTI KAIP TRUKSTA KAD IR ZIEMA PAKENTETUME BE TOS ŠILUMOS AR KARŠTO VANDENS MENKA BEDA.O KOKIA BUVO OLIMPINE RAMYBĖ PRIE JONELIO GIRDEDAVOME NET KAIP MARIOS OŠIA IR NET KAIP LAPELIS AR ZIEDELIS ANT ŠAKELIU KRAUNAS.IŠVALE JIS VARLIAEZERI DABAR TEN BANGELES RITASI I KRANTĄ VALTELES PLAUKIOJA.O KOKIOS GRAZIOS BUVO VALDININKES MOTERYS GALEJAI DARBO METU JAS SUSITIKTI IR KIRPYKJOJ IR MAXIMKOJ IR KAVINEJ TOKIOS GRAZIOS ,MALONIOS IR PABEDRAUDAVOME,O DABAR SEDI KAIP KUTVELOS DARBE NET GALVU NEPAKELIA NUO TU POPERGALIU.O KA MERAS iPADARE SU SEPETOS TUO INTERNATU GALEJO TIE APGRIAUTI PASTATAI IR DABAR STOVETI,BET NE ATSTATE PADARE PARODOMAJI INTERNATA,ŠVIECIA DABAR IŠTOLO O KAM?TIK MERAS TEGUL NEPASISAVINA KAD ISDRASKE KELIS LIGONINES SKYRIUS CIA TAI MUSU LEVUKO LABAI GERO ZMOGAUS NUOPELNAS

    • … Ilgi plojimai, pereinantys į ovacijas…

  • Baikit tas intrigas! Reikia dirbti rajono labui, o ne rietis. Nieko sau pasakymas “reikia istaisyti Bardauska”, nezinau kokioje galvoje tokios nesveikos mintys gimsta . Net jeigu ir nebalsavote uz Bardauska, jis yra isrinktas Meru ir privatus ji gerbti. Nesugebant kuo nors naudingai prisideti nors netrukdytumet.

    • Oho, o kiek Bardauskas kam prikiaulino, gal jį paauklėkit, ar jo elgesys yra norma. Jūs kaip sovietiniais laikais – šlovė pirmininkui, o kritiką uždraust, tylėkit visi, kaip cia kas drįsta ką sakyt

  • Socdemai bailiai, o ypač pirmininkas, nedrįs, bijos ištaisyt Bardauską, nors reikėtų, oi kaip reikėtų, nes Bardis ne vieną ištaisė. Tai sveika būtų tų pačių vaistų išrašyt, oi kaip sveika

  • Tai ir vaikščiojo praėjusią kadenciją kaip broliai dvyniai ką
    Bardauskas liepdavo tą Cesevičius darydavo ir kilnodavo ranką
    tarybos posėdyje net partiečiai nerūpi svarbu valdančioje kolicijoje garbė
    taip ,kad mieli rinkėjai pokyčių nelaukite tik jeigu atsiras naujų
    etatų savivaldybėje daugiau nieko gero nenusimato

  • Cesevičius keistas žmogus, konservai ištaisė, o dabar ruošiasi vėl su jais susidėt. Sukčiau ienas į kitą pusę, susidėję su valstiečiais ir komitetu daugiau laimėtų, juk galėtų gauti tas pačias vietas ir dar daugiau, ir parodytų Bardui kur jo vieta, nes susėdus su Bardu vienan vežiman reiks jo dudelę pūst ir giesmelę giedot

  • Koalicija buvo suderinta dar iki rinkimų, o dabar tik imitacija, nes Socdemai konservatorė ja ir be jokio stuburo oi pamatisit kaip 4 metus jiems ragus statys konservatoriai ir auklės, kaipmazvaikius nesusipratelius

    • Kažkaip šviečiasi, kad kregždučių lizdas raudonų rožių krūme… Originalu, bet man negražų. Nusipešios plunksnytes į spyglius.

  • O kazi kodel Subaciaus seniunija atsilaisvino?Nes seniunas ja savo noru iskeite i tarybos nario mandata.O kaip zinia tures but skelbiamas konkursas pareigoms uzimti ir laimes geriausias.

    • Prisimenant ne taip seną konkursą į Noriūnų seniūnus, kyla tam tikrų abejonių

  • Perskaičiau laikraštyje. Kodėl ponas D. Bardauskai konservatorių partijos taryba lems administracijos vadovo ir pavaduotojo pareigas. Mes rinkom žmones į rajono tarybą. Jie ir balsuos kas kuo turi būti.

    • Balsuos. Kaip bus nurodyta. Beje, koks skirtumas? Patys pasirinkot, 4 metus džiaukitės geriausiais.

  • Kokia gi čia politinė padėtis – diktatūra ir tiek. Numetė konservai socdemams vicemero kėdę, na dar atiduos atsilaisvinusią Subačiaus seniūniją – ir karaliauk tu sau, Dainiau, sekantį keturmetį

Rekomenduojami video