2024/04/26

 

TARP PROTESTUOTOJŲ BRIUSELYJE – IR KUPIŠKĖNAI

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Šiandien Briuselyje protesto akciją ketina surengti Lietuvos, Latvijos, Estijos, Čekijos, Lenkijos ir Slovakijos ūkininkai. Akcija tikimasi priminti apie visų Europos Sąjungos narių lygias teises, Sąjungos šalių senbuvių pažadus suvienodinti tiesiogines vidutines išmokas ir šalių naujokių žemdirbiams.

Pagrindinis akcentas skiriamas 2021–2027 m. Bendrosios žemės ūkio politikos biudžetui. Žemdirbių reikalavimams išreikšti pasirinkta gruodžio 13 diena, nes tądien Briuselyje numatytas Europos vadovų tarybos pasitarimas.

Ada DVARIONAITĖ

Lietuvos žemdirbių išvyką organizuoja šios žemdirbių organizacijos: Žemės ūkio rūmai, Lietuvos ūkininkų sąjunga, Pieno gamintojų ir Grūdų augintojų asociacijos.

Protestuoti išvyko per dešimt kupiškėnų, daugiausia jaunųjų ūkininkų.

Nerijus Indilas sakė, kad į Briuselį vyksta pirmą kartą, bet jau yra dalyvavęs ūkininkų akcijose Vilniuje. Viešai ir garsiai parodžius savo siekius, gal bus kokios naudos. Kelerius metus dirbdamas drauge su tėvais pieno ūkyje, dėl savo ateities nėra tikras, gali reikėti keisti kryptį į mėsinę galvijininkystę, todėl svarbu žinoti apie visos Europos žemės ūkio perspektyvas.

Vilma Sungailaitė, šiemečio „Metų ūkio“ konkurso prizininkė, paklausta apie nuotaiką prieš kelionę, patikino, kad ji – optimistinė.

„Kodėl mes turėtume susitaikyti su nelygiaverte padėtimi, būdami vienoje Sąjungoje, vienoje rinkoje? Vis skriaudžiami, vis vejamės kitus. Taip neturi būti“, – tvirtino ūkininkė.

Žemdirbių atstovai namo turėtų sugrįžti gruodžio 15 dieną.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video