2024/05/17

 

AUTOBUSŲ PARKAS SKAIČIUOJA PELNĄ, VANDENTVARKININKAI TOLIAU PLANUOJA DARBUS

Jurgos Banionienės nuotrauka

Spaudos konferencijoje, balandžio 23 dieną vykusioje Kupiškio rajono savivaldybės posėdžių salėje, savo vadovaujamų įmonių veiklą per praėjusius metus apžvelgė UAB „Kupiškio autobusų parkas“, UAB „Kupiškio vandenys“ ir UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktoriai.

Kokie autobusų parko pasiekti rezultatai, kokius uždavinius buvo išsikėlę ir kaip sekėsi juos vykdyti UAB „Kupiškio vandenys“?

Jurga BANIONIENĖ

Dirbo pelningai

UAB „Kupiškio autobusų parkas“ direktorius Virgilijus Braknys teigė, kad pagrindinė bendrovės veiklos kryptis yra keleivių vežimas.

Per 2023 m. maršrutais nuvažiuota 383 tūkst. kilometrų: vietinio susisiekimo – 349 tūkst., tolimojo – 34 tūkst. Per metus vežti 194 tūkst. keleivių.

„Prieš pandemiją buvusio lygio dar nepasiekėme, 2019 m. vežti 206 tūkstančiai keleivių, bet žmonių po truputį daugėja. Pajamos, gautos per 2023 m., siekia 576 tūkst. Eur. Turime 51 tūkst. Eur pelną. Taip pat bendrovė užsiima papildoma veikla – patalpų ir autobusų nuoma, siuntomis autobusais. Iš autobusų nuomos uždirbta 18 tūkst. Eur, iš siuntų pajamų gauta 12 tūkst. Eur.

2023 m. bendrovė suremontavo dirbtuvių stogą, sudėjome plastikinius langus, duris. Laukimo salėje įrengta 10 keleivių bagažo saugojimo spintelių, to pageidavo žmonės.

Praeitais metais teikėme paraišką dalyvauti projekte trijų visai netaršių autobusų (varomų elektra arba vandeniliu – aut. past.) įsigijimui.

Paraiškos suma buvo 990 tūkst. Eur. Mums tai labai dideli pinigai. Dalyvauti galėjo 42 bendrovės, dalyvavo 25, bet laimėjo tik 5, kiti atmesti“, – sakė V. Braknys.

Plačiau skaitykite balandžio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Nesupratau, kodėl apie Kupiškio vandenys veiklą kalba ne bendrovės direktorius, o Savivaldybes administracijos direktorius Valintėlis? Gal neįgalus kalbėti ir nebilys yra vandenų direktorius? Gal vandenų direktorius pristatys ateityje Administracijos direktoriaus veiklą? Suprantu, kad pasisako meras, nes yra bendrovių akcijų Valdytojas. Bet prie ko Valintėlis? Ar tik ne Dainius liepė?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video