2024/04/30

 

UKRAINOS VYRIAUSYBĖ PRITARĖ PRIVERSTINEI VAIKŲ EVAKUACIJAI IŠ KARO VEIKSMŲ ZONŲ

EPA-ELTA nuotrauka

Ukrainos ministrų kabinetas patvirtino priverstinės vaikų evakuacijos iš aktyvių karo veiksmų zonų mechanizmą.

Kaip praneša „Ukrinform“ , Laikinai okupuotų teritorijų reintegracijos ministerija apie tai informavo „Telegram“ kanale.

Pažymima, kad šį sprendimą inicijavo ir parengė Koordinacinis privalomos gyventojų evakuacijos štabas. Vaikų gyvybės apsaugos ir neatidėliotinos evakuacijos iš ypač pavojingų teritorijų klausimus asmeniškai kontroliuoja Ukrainos vicepremjerė – laikinai okupuotų teritorijų reintegracijos ministrė Iryna Vereščuk.

Nuo šiol privalomos evakuacijos pagrindas yra sričių karinių administracijų sprendimas, suderintas su karinės vadovybės organais ir Koordinaciniu privalomos gyventojų evakuacijos štabu.

Priverstinai evakuojamus vaikus turės lydėti vienas iš tėvų, juos pavaduojantis asmuo ar kitas teisėtas atstovas.

Karo veiksmų zonoje atsidūrę vaikai negali savimi pasirūpinti. Todėl visa atsakomybė už juos tenka suaugusiems. Tėvams ar globėjams neleidžiama atsisakyti privalomos evakuacijos, nes nuo to priklauso vaikų saugumas.

„Valstybės pareiga – saugoti vaikų gyvybę ir sveikatą. Šiandien priimtas sprendimas turėtų paskatinti tėvus rimčiau žiūrėti į vaikų evakuacijos klausimą. Jeigu suaugusieji nesugeba pasirūpinti vaikų saugumu, tai padaryti turi valstybėi“, – sakė I. Vereščuk.

Kaip pranešama, šiuo metu tik Bachmutas atitinka priverstinės vaikų evakuacijos iš karo veiksmų zonų kriterijus.

Anksčiau Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis pareiškė, kad ministrų kabinetas rengia vaikų priverstinio išvežimo iš karo veiksmų zonų bent su vienu iš tėvų mechanizmą.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video