2024/04/30

 

MIESTĄ VĖL PUOŠ GYVA KALĖDŲ EGLĖ

Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kalėdinė tradicija puošti tikrą žmonių dovanotą eglę bus išlaikyta ir šiais metais. Kupiškio rajono savivaldybė kreipėsi į gyventojus su prašymu padovanoti pagrindinį Kalėdų šventės simbolį – eglutę. Po truputį aiškėja ir centrinės miesto aikštės puošybos akcentai.

Jurga BANIONIENĖ

Siūlyti savo egles kandidates kviečiami visi rajono gyventojai. Pasak Savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vyresniojo specialisto Lauryno Knizikevičiaus, liekama prie tos pačios koncepcijos, kaip ir anksčiau.
„Girdėjome atsiliepimų, kad rajono žmonėms patiko būtent gyva eglė. O ir dabar, kiek teko bendrauti su rangovais, tokia tendencija ir kituose miestuose, ryškėja, kad visi atsigręžia į gyvas tradicines eglutes, tai ir mes nekeisime savo požiūrio“, – tvirtino pašnekovas.

Anot Savivaldybės atstovo, rajono žmonės visuomet atsiliepia į kvietimą dovanoti miestui savo ne vieną dešimtmetį augintą eglę. Neabejojama, kad pasiūlymų bus sulaukta ir šiemet.
„Paprastai sulaukiame iki dešimties pasiūlymų. Kol kas turime tik vieną, bet dar yra laiko. Eglė turėtų būti apie 10 metrų aukščio, forma, veislė nesvarbu, svarbiausia, kad būtų kuo taisyklingesnė, aiški viršūnė. Kaip ir kasmet, pasirūpinsime jos nukirtimu, iškėlimu, pervežimu į aikštę“, – pasakojo L. Knizikevičius.

Plačiau skaitykite lapkričio 15 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video