2024/04/30

 

Egzaminų rezultatai niekuo nenustebino

Kultūros ir švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Rimutė Balzarevičienė akcentavo, kad didelių netikėtumų egzaminų rezultatai nepateikė.
Unės Juodytės nuotrauka

Kupiškio rajono abiturientus jau pasiekė informacija, kaip jiems sekėsi laikyti valstybinius ir mokyklinius brandos egzaminus. Daugelis jau gali ramiai laukti artėjančios išleistuvių šventės. Iš viso rajone šiais metais mokyklas baigs 285 abiturientai, kiek daugiau nei pernai, tačiau gerokai mažiau nei prieš trejus metus. 2012 m. rajono ugdymo įstaigas baigė net 356 abiturientai. Apie gautus egzaminų rezultatus kalbėjomės su Kultūros ir švietimo skyriaus vyriausiąja specialiste Rimute Balzarevičienei bei mokyklų vadovais.

Šimtukininkai – keturi

Šią savaitę abiturientai sužinojo jau paskutiniuosius – fizikos ir geografijos brandos egzaminų rezultatus. Iš viso valstybinius ir mokyklinius egzaminus teisę laikyti turėjo 285 abiturientai. Daugiausia jų išlydės Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija – 184, Subačiaus gimnaziją šiais mokslo metais baigs 19 abiturientų, Kupiškio technologijos ir verslo mokyklą – 74.

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Rimutė Balzarevičienė teigė, kad šių metų egzaminų rezultatai didelių netikėtumų nepateikė ir neišsiskyrė iš bendro šalies vidurkio. „Vieniems sekėsi geriau, kitiems prasčiau, tačiau Kupiškio rajone didelio kilimo ar kritimo žemyn tikrai nėra, teko kalbėti ir su kaimyninių nedidelių rajonų švietimo skyriaus atstovais, daugelis akcentavo, kad rezultatai panašūs, kaip ir visoje šalyje. Nėra dėl ko labai nusiminti, nesame išskirtiniai“, – sakė R. Balzarevičienė.

Specialistė džiaugėsi, kad šiais metais turime keturis šimtukininkus: „Šimtukų daugiau nei mokinių, nes net du šimto balų įvertinimus už valstybinį matematikos ir informacinių technologijų egzaminą gavo Subačiaus gimnazijos gimnazistas Audrius Tvarijonas.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video