2024/09/24

Kelininkai žiemai – pasiruošę

Praėjusią savaitę pasirodžiusios pirmosios snaigės pradžiugino ne vieną praeivį. Tačiau plonytė sniego danga sukėlė prieš kiekvieną žiemą įprastą nerimą kelininkams. Jiems šaltasis metų sezonas – įtemptas metas. O ypač, kai lėšos keliams valyti – ne per didžiausios.

Bendrovės „Kupiškio komunalininkas“ direktorius Rimantas Stundys sakė, kad kelininkams po tokių oro permainų didelių rūpesčių nekyla. Sniegas, padengęs kelių dangą, po poros valandų ištirpo ir jo valyti neprireikė.

„Pirmas sniegas problemų Kupiškyje nesukėlė, be to, Savivaldybė dar nėra paskelbusi žiemos pradžios“, – sakė R. Stundys.

Tačiau kelininkų tarnyba mieste jau pasiruošė nenuspėjamiems Lietuvos orams. Pasak bendrovės „Kupiškio komunalininkas“ vadovo, technika darbams paruošta, nupirkta pakankamai druskos mišinio.

Lėšų keliams valyti, anot jo, ne per daugiausia. Tačiau dar pavasarį bendrovė laimėjo rajono Savivaldybės skelbtą konkursą ir gavo finansavimą Kupiškio miesto gatvių priežiūrai žiemos metu.

Kupiškio rajono savivaldybės Administracijos direktoriaus Žilvino Aukštikalnio teigimu, sutartis su bendrove sudaryta gatvių priežiūrai pagal poreikį trejiems metams, bet ne konkrečiai sumai. Šis pašnekovas taip pat patikino, kad miesto gatvių priežiūra žiemą šiais metais niekuo neišsiskirs.

Krašto bei rajoninius kelius mūsų rajone prižiūrinčios Panevėžio regioninių kelių Kupiškio kelių tarnybos viršininkas Ovidijus Zibavičius „Kupiškėnų mintims“ sakė, kad šiais metais jų tarnyba keliams valyti žiemos metu gavo tiek pat lėšų kaip ir praėjusiais metais.

Pasak viršininko, krašto keliai pasnigus bus valomi ir barstomi slidumą mažinančiomis priemonėmis nuo 6 iki 19 valandos. Važiavimas šiais keliais turės būti užtikrintas visą parą. O esant slidžiai kelio dangai pirmą kartą pabarstoma iki 8 valandos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video