2024/09/23

Tarybos narys pasirinko mirtį

Sunkmetis vis skaudžiau laužo žmonių likimus. Neatlaikęs užgriuvusių rūpesčių savu noru iš gyvenimo pasitraukė Kupiškio rajono savivaldybės tarybos narys, verslininkas Alvydas Mažeikis. Keturiasdešimties tesulaukęs vyriškis ketvirtadienį rastas nusišovęs savo darbo kabinete.

Finansiniai sunkumai

Kraupi nelaimė nutiko A. Mažeikiui priklausančios bendrovės „Kupiškio statyba“ patalpose, jo paties kabinete. Nebegyvą direktorių ketvirtadienį apie 11 valandą rado nieko blogo neįtarę darbuotojai.

„Buvo įprasta diena, nieko ypatingo nepastebėjome. Direktorius, kaip ir visada, atėjo į savo kabinetąâ€¦“, – apie nutikusį įvykį sunkiai galėjo kalbėti bendrovės darbuotojai.

Jų įtarimus, pasak kalbėjusiųjų, sukėlė iš vidaus užrakintos vadovo durys. Nieko nelaukę jie įsiveržė į vidų ir rado direktoriaus lavoną. Bendradarbiai teigė šūvio negirdėję, nors policijos duomenimis būtent šūvio garsas atkreipė darbuotų dėmesį.

Kokios priežastys paskatino A. Mažeikį pasirinkti mirtį, buvę jo pavaldiniai negalėjo atsakyti.

„Priežastis išėjo kartu su pačiu direktoriumi,“ – sakė bendrovėje sutikti žmonės.

Tačiau neoficialiomis žiniomis, šią nelaimę galėjo prišaukti politiko finansiniai verslo sunkumai. Kalbama, kad jo bendrovei grėsė bankrotas. O patį verslininką pastaruoju metu spaudė įmonės kreditoriai ir atlyginimų nesulaukiantys darbuotojai.

Žmogžudystės pėdsakų nebuvo

„Įvykis tiriamas, tačiau jokių nužudymo pėdsakų nerasta. Tai greičiausiai – savižudybė“, – teigė Kupiškio rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Linas Dovydėnas.

Šalia lavono rastas pistoletas, iš kurio A. Mažeikis paleido šūvį sau į smilkinį, priklausė pačiam politikui. Vyras turėjo ir daugiau ginklų, nes buvo aistringas medžioklės mėgėjas.

Ikiteisminį tyrimą pradėję policijos pareigūnai rado ir keletą prieš mirtį parašytų A. Mažeikio atsisveikinimo laiškų. Tačiau jų turinio L. Dovydėnas nekomentavo.

Vienas šių laiškų buvo skirtas savižudžio artimiesiems, kiti bendradarbiams ir verslo partneriams. Kartu su žmona Vilma Mažeikiene, Kupiškio rajono savivaldybėje einančia kontrolierės pareigas, verslininkas augino sūnų.

A. Mažeikio žmona apie nelaimę sužinojo per pietus, nuėjusi į Rotary klubo susirinkimą. Jam priklausė abu sutuoktiniai.

Paklausta, ar galėjo nuspėti tokius savo vyro ketinimus, V. Mažeikienė „Kupiškėnų mintims“ teigė apie tai nė neįtarusi.

„Šiandien aš nieko pasakyti negaliu – nieko nesuprantu, kas ir kodėl čia atsitiko. Žinau tik, kad bus pradėtas iki teisminis tyrimas“, – žodžius sunkiai rinko pašnekovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video