2024/04/27

 

DEKANAS MINDAUGAS KUČINSKAS: „PALINKĖČIAU BŪTI ŠVIESA KIEKVIENAM SUTIKTAJAM“

Kupiškio parapijos dekanas Mindaugas Kučinskas linki atrasti džiaugsmą gyventi su Jėzumi ir ieškoti būdų, kaip kitą pradžiuginti. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Artėjant šv. Kalėdoms, visur didžiulis sujudimas – gatvėse, prekybos centruose. Rūpindamiesi dovanomis, gausiu stalu, susikoncentruodami į paviršutiniškus dalykus, pamirštame tai, kas svarbiausia: Kalėdos – tikėjimo šventė, kai susitinkame su Dievu ir švenčiame šį savo gyvenimo įvykį.

Apie Kalėdų prasmę kalbėjomės su Kupiškio parapijos dekanu Mindaugu Kučinsku.

Jurga BANIONIENĖ

Dekane, koks turėtų būti kiekvieno žmogaus ėjimas link Kūčių, šv. Kalėdų? Ar rūpindamiesi šventinėmis dovanomis, patiekalais per daug neišeikvojame savęs ir neišbarstome švenčių prasmės?

Tikrasis pasiruošimas šv. Kalėdoms – tai širdies paruošimas, Dievo į ją įsileidimas.

Kam turėtume skirti daugiau laiko? Sau, artimiesiems, ruošdamiesi tikėjimo šventei?

Svarbu išlaikyti pusiausvyrą, laiko skirti ir sau, ir kitiems, ir Dievui. Tai susiję. Kas moka rasti laiko Dievui, tas ras laiko ir sau, ir kitiems žmonėms.

Smagu gauti dovaną, smagu ir padovanoti, bet daug svarbiau – bendrystė. Dovanos yra antraeilis dalykas, pirmiausia žmogus. Žmogui reikia širdies, ir kuklus atvirukas su šiltu žodžiu gali būti nuostabiausia dovana.

Ko reikia, kad šv. Kalėdos būtų įsimintinos, ypatingos?

Kad Kalėdos būtų ypatingos, viskas padaryta Dievo – Dievas tapo žmogumi ir atėjo pas mus, gimė Jėzus. Reikia tik tuo patikėti ir leisti Jam ateiti į mūsų gyvenimus. Kalėdos bus ypatingos, jei mokėsime stebėti ir stebėtis. Kiekvienam jos bus kitokios, laukime siurprizo, paruošto paties Dievo!

Ko Jūs palinkėtumėte visiems kupiškėnams, pasitinkant šv. Kalėdas ir artėjant link metų pabaigos, stovint ant Naujųjų metų slenksčio?

Palinkėčiau būti šviesa kiekvienam sutiktajam, kad aplink būtų daugiau vilties, džiaugsmo, drąsos, gerumo. Iš kur visa tai gauti? Kalėdų šventėje atsakymas – iš Jėzaus!

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Ačiū.Ir Jums.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video