2024/04/28

 

SENOVINĖS KUPIŠKĖNŲ VESTUVĖS ATGIJO VAIKŲ PIEŠINIUOSE

Išleistas kalendorius „Senovinės kupiškėnų vestuvės“. Autorės nuotraukos

Kupiškio meno mokykla surengė respublikinį dailės darbų konkursą-parodą „Senovinės kupiškėnų vestuvės“, kuris sutelkė įvairių šalies meno, muzikos ir dailės mokyklų mokinius Lietuvos nematerialaus kultūros paveldo vertybę – senovines kupiškėnų vestuves išreikšti etnografiniu stiliumi.

Gruodžio 8 dieną Kupiškio meno mokyklos dailės skyriuje vyko šio konkurso-parodos uždarymo ir laureatų pagerbimo šventė.

Jurga BANIONIENĖ

Darbų – per šimtą

Kupiškio meno mokyklos dailės mokytoja Rita Laskauskienė sakė, kad tai trečias Meno mokyklos organizuojamas respublikinis konkursas, pirmi buvo susiję su gamta. Šis – didelis išbandymas.

„Pradžioje išsigandome, kad reikės prisiliesti prie sakralių dalykų, bet kai buvo parengta visa medžiaga, kai pamatėme filmą apie kupiškėnų vestuves, „Vesėlias anoj šaly“, kai Kupiškio etnografijos muziejaus direktorė Jūra Sigutė Jurėnienė mums išsamiai viską papasakojo, pasidarė aiškiau. Į įvairias respublikos mokyklas nusiuntėme visą medžiagą ir laukėme, kas iš to išeis. Po dviejų mėnesių pradėjo plaukti laiškai su darbais, pasidarė linksmiau, kad jų tiek daug ir tokių gražių“, – kalbėjo R. Laskauskienė.

Iš viso parodoje-konkurse „Senovinės kupiškėnų vestuvės“ dalyvavo 17 mokyklų, 20 mokytojų, gauti 122 darbai. Jie atkeliavo iš Biržų, Žagarės, Jonavos, Joniškio, Kuršėnų, Kretingos, Panevėžio, Rietavo, Trakų, Utenos, Varėnos, Alantos, ir, be abejo, iš Kupiškio.

Parodoje eksponuojami 57 darbai. Gražiausi darbai sutilpo į naujai išleistą kalendorių „Senovinės kupiškėnų vestuvės“.

Plačiau skaitykite gruodžio 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video