2024/04/28

 

GALVOSŪKIS – KAPAVIEČIŲ TVARKYMO ATLIEKOS

Asociatyvi Jono Kokoškino nuotrauka

„Kupiškėnų minčių“ skaitytoja klausė, kur dėti betono atliekas, kurios liko tvarkant kapavietę. Nedidelio jų kiekio atliekų surinkimo aikštelėje iš jos nepriėmė.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Situaciją pakomentavo UAB Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centro Kupiškio didžiųjų atliekų surinkimo aikštelės atliekų priėmėjas Jonas Jankauskas.

Jis teigė, kad nepamena tokio atvejo, kad betoninės kapavietės atliekos būtų iš ko nors nepriimtos, nebent atliekų buvo labai daug.

„Tokias atliekas priimame iš visų. Didesnį kiekį, toną ar daugiau, reikia vežti į regioninį Panevėžio sąvartyną.

Atliekas sveriame, yra svarstyklės. Per metus šių atliekų galime priimti 300 kilogramų. Ką priimame ir kokiais kiekiais, galima išsamiau informaciją rasti atliekų tvarkymo centro tinklalapyje internete, galima pasiskambinti ir pasiteirauti telefonu ar el. paštu.

Pagal reikalavimus tokias kapavietės tvarkymo atliekas, pavyzdžiui, antkapius, geriau susmulkinti.

Sumalti nereikia, pakanka sudaužyti, kad ir didesniais gabalais. Be abejo, šios atliekos turi būti be žemių, žolynų ar panašių priemaišų“, – paaiškino stambiųjų atliekų aikštelės priėmėjas.

Atliekų surinkimo aikštelių darbo tvarkos apraše teigiama, kad į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles atvežtos atliekos gali būti nepriimamos, jei kyla pagrįstų įtarimų, kad atliekų turėtojas yra juridinis asmuo ar atliekos susidarė vykdant ūkinę (komercinę) veiklą.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video