2024/04/29

 

PO KUPIŠKIO MOKYKLOS „VARPELIS“ AUDITO – APIE JO REZULTATUS

Atlikus mokyklos „Varpelis“ 2022 m. darbo užmokesčio finansinį (teisėtumo) auditą, nustatyti įvairūs pažeidimai. Savivaldybės kontrolierės Vilmos Mažeikienės teigimu, į juos operatyviai reaguota, trūkumai šalinami. Jurgos Banionienės nuotrauka

Kovo 30 d. Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo priimtas sprendimas pavesti Kupiškio rajono savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybai atlikti veiklos plane nenumatytą Kupiškio mokyklos „Varpelis“ 2022 metų darbo užmokesčio finansinį (teisėtumo) auditą.

Per birželio 20 d. rajono Tarybos posėdį politikai supažindinti su jo rezultatais.

Kupiškio mokyklos „Varpelis“ 2022 metų darbo užmokesčio finansinio (teisėtumo) audito rezultatus pristatė Savivaldybės kontrolierė Vilma Mažeikienė.
Autorės nuotrauka

Jurga BANIONIENĖ

Kas nustatyta

Šio audito tikslas buvo įvertinti, ar Kupiškio mokykloje „Varpelis“ darbuotojams darbo užmokestis nustatytas ir mokamas pagal teisės aktų tvarką, ar darbuotojai priimami į darbą vadovaujantis teisės aktais.

Svarbiausius rastus trūkumus ir pažeidimus per posėdį trumpai pristatė Kupiškio rajono savivaldybės kontrolierė Vilma Mažeikienė.

Pasak jos, 2022 m. mokykloje „Varpelis“ dirbo 5 darbuotojai, kuriuos mokyklos direktorė priėmė į pareigas šiems neturint pareigybės lygiui būtino išsilavinimo ir profesinės kvalifikacijos. Įstaigoje dirba maitinimo organizavimo specialistas (B lygis), neturintis maitinimo organizavimo kvalifikacijos.

„Buvo pažeistas Darbo kodekso reikalavimas ir neteisėtai apmokėtos mokymosi atostogos. Taip pat nustatyta, kad pažeistas Darbo kodekso reikalavimas sudarant papildomus susitarimus su darbuotojais.

Manome, kad mero potvarkiu nepagrįstai mokyklos direktorei buvo paskirta priemoka už papildomą darbo krūvį įgyvendinant projektą „Išmaniojo peliaus PATS laboratorija“. Projektas baigėsi vasarį. Dirbo dvi darbuotojos, vienai darbuotojai per sausį–vasarį išmokėti tiktai 6 eurai, direktorei už šį projektą lapkričio ir gruodžio mėnesiais išmokėti 885 eurai.

Taip pat nustatyta, kad 23 darbuotojams neteisingai paskirtos priemokos po 90 eurų. Nustatyti 9 įsakymai, kuriais buvo paskirtas pavadavimas nesančio darbuotojo metu ir mokamas didesnis darbo užmokestis nei paskirtas tam darbuotojui, kurį pavadavo.

Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad interneto svetainėje skelbta neteisinga informacija. Pateikėme 17 išvadų ir 15 rekomendacijų, kad trūkumai būtų pašalinti ir išvengta pažeidimų ateityje“, – kalbėjo V. Mažeikienė.

Plačiau skaitykite birželio 27 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nekvepia pozityvu, negatyvo baloje.

  • Man tai gražu, kad vogti galima, jjei ne sau“, Nusižengti įstatymams galima, jei duodi priedus prie nedidelių atlyginimų. Dar klausimas ar visiems tie priedai buvo, ar išrinktiesiems. Žodžiu, LR įstatymai ir darbo kodeksas neegzistuoja, jei pažeidinėja savi.

  • Ot tai baisūs nusižengimai, gavo po 90e žmonės, kai biudžetininkų tokie“didelį“atlyginimai..tik džiaugtis reikia, o direktorei priedas, puiku…nieks gi nesupranta, kad atsakomybė ir dokumentacijų šūsnis tai direktorei ruošt reikejo..tragedijų nebedarykit, ar čia visur tik blogį įžvelgus gera pasidaro…

    • Tai ką daryti, jei direktorė nesugeba atskirti priemokų nuo premijų? Darbuotojai tai nekalti. O projekto popierius po teisybei tvarkė Švietimo skyriaus specialistė Tyliene,, kuri buvo projekto vadovė ir gavo už tą darbą priemokas.

  • Vėl puolamas D. Bardauskas, nors straipsnis apie darželį “Varpelis” ir kuris turi savo direktorę, priimančią sprendimus . Gal tetoms genėms nuo karščių galvos nebeveikia visiškai? Sunku gyvent turėtų būt- kiek ten nuodų savyje turi, kad vis vemia ir nesiliauja?

  • Gal konservatorių atstovas taip ardosi posėdžiuose , nes žino daugiau, nusižengimų DB?

  • Yla lenda iš maišo. Nebereikalo buvęs meras nenorėjo kad butų atliktas auditas. Vienu žodžiu kaip tokiai nedidelė imonelei gan solidus pažeidimai. Įdomu kaip bus iš taisomi minėti nusižengimai.

  • O kieno papiekta ponia Mažeikienė?

  • Kas čia dar neaišku? Ką liepė priimti į darba DB, tą ir priėme. Be jo žinios, net valytojos į savivaldybės kontroliuojamą įmonę nepriimdavo. Rado stebuklą…

  • Dugnas dugne. Susinervinęs, kad kažką rado pas D.B. globojamos įstaigos direktorę negerai? O bendravimo kultūra visai baisi. Kaip jis gali dirbti su žmonėmis? Pačio vadovaujamą įstaigą gal laikas audituoti?

  • Na va, dabar aišku kodėl bloga Dainiukui Mažeikienė. Pažeidimai ant pažeidimų, o nenorėjo leisti tikrinti. Mažeikienė gal ir bjauri, bet teisi. Gal kada nors kas nors savivaldybės įstaigų karaliukams nuims karūnas.

Rekomenduojami video