2024/03/28

 

BUVUSIOJE KUPOS MOKYKLOJE GLAUSIS UKRAINIEČIAI

Autorės nuotrauka

Pastatas Kupiškyje, Krantinės gatvėje, kuriame kurį laiką veikė Kupiškio viešoji biblioteka, jai išsikrausčius neliks tuščias. Čia ketinama įkurdinti karo pabėgėlius iš Ukrainos.

Jurga BANIONIENĖ

Atitiko keliamus reikalavimus

Mero pavaduotojas Augenijus Cesevičius sakė, kad bibliotekai atlaisvinus patalpas, rengiamas Ukrainos karo pabėgėlių centras.

„Yra rajono Tarybos sprendimas. Kreipėsi Migracijos departamentas, jie ieškojo patalpų. Kad pastatas nestovėtų tuščias, nes yra šildymo išlaidos, ir buvo apsispręsta. Be abejonės, tai kartu ir pagalba Ukrainos pabėgėliams“, – sakė mero pavaduotojas.

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ingrida Bernatavičienė plačiau pakomentavo, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kreipėsi į Savivaldybę dėl pastato, kur būtų galima įrengti gyvenamąsias patalpas karo pabėgėliams iš Ukrainos.

Savivaldybės administracijoje buvo priimtas sprendimas pasiūlyti būtent buvusios Kupos pradinės mokyklos pastato patalpas, kadangi jos atitiko ministerijos keliamus reikalavimus, t. y. pastate yra visos komunikacijos – šildymas, vandentiekis, elektra.

Plačiau skaitykite sausio 24 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • ach ach…Tikra suirutė ! Prancūziją irgi užplūdo ukrainiečiai.Pasirodo, kad didelė dalis yra moldavai, rumunai, net Rumunijos čigonai , nusipirkę ukrainietiškus pasus.
    Štai proga įsikurti ir kaip jie patys sako „na xaliavu“ pagyventi čia (gyvenamas plotas, net ištisas namas nemokamai) ir, žinoma, turint medicininį draudimą, pasitaisyti sveikatą irgi na xaliavu..

  • ne pabėgėliai?

Rekomenduojami video