2024/04/23

 

PO KETVERIŲ METŲ PERTRAUKOS VĖL BŪRĖSI MEDŽIOTOJAI IR ŽVEJAI

Nykstanti Pyragių ežero vasaros estrada šeštadienį atgijo. Čia vyko tradicinė Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos (LMŽD) Kupiškio skyriaus organizuojama šventė. Medžiotojai ir žvejai į ją rinkdavosi kas dveji metai, bet dėl pandemijos teko daryti ketverių metų pertrauką. Buvo visko – šurmuliavo medžiotojų ir žvejų kiemeliai, skambėjo sveikinimai, netrūko linksmos muzikos ir gardžių vaišių. Juolab kad šį kartą plačiau susipažinti su LMŽD skyriaus veikla kviesti ir visi gamtos mylėtojai, jai neabejingi žmonės.

Jurga BANIONIENĖ

Šventė prasidėjo šv. Mišiomis Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje. Melstasi už medžiotojų ir žvejų bendruomenės narius.

Pasibaigus šv. Mišioms, visiems nusifotografavus ir nuskambėjus Vilniaus pučiamųjų medžioklinių ragų klubo „Tauro ragai“ atliekamo medžiotojų globėjo šv. Huberto maršui, spalvinga eisena per miesto centrą pajudėjo link LMŽD Kupiškio skyriaus būstinės, o paskui visi būrėsi Pyragių ežero vasaros estradoje. Čia šventė smarkiai įsisiūbavo.
Pirmas susirinkusius renginio dalyvius pasveikino LMŽD Kupiškio skyriaus valdybos pirmininkas Bronislovas Domža.

„Ši tradicinė šventė tęsiasi nuo 1996 metų. Prieš dvejus metus ji neįvyko dėl visiems žinomų priežasčių, dėl pandemijos negalėjome ne tik švęsti, bet ir judėti, netgi negalėjome vieni pas kitus važiuoti medžioti, žvejoti.

LMŽD – seniausia ir gausiausia organizacija, kuri vienija per 20 tūkst. narių, įkurta ankstų nepriklausomos Lietuvos valstybės rytmetį – 1920 m. spalio 27 dieną. Jos įkūrėjas buvo tuometinės Gamtos tyrinėjimo stoties direktorius Tadas Ivanauskas, greitai tapęs Vytauto Didžiojo universiteto profesoriumi.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video