2024/04/26

 

4 DAŽNIAUSIAI PASITAIKANTYS MITAI APIE DANTŲ IMPLANTUS

Kristoforoklinika.lt nuotrauka

Jei jums trūksta vieno ar kelių dantų, rekomenduojame apsvarstyti galimybes atkurti šypseną. Yra daugybė dantų atkūrimo būdų, tačiau odontologai rekomenduoja dantų implantus kaip geriausią pasirinkimą. Deja, apie šį puikų gydymo būdą yra daug klaidingos informacijos. Šv. Kristoforo odontologijos klinikos specialistai sutiko pasidalinti keliais dažniausiais pasikartojančiais mitais apie dantų implantus.

Mitas Nr. 1: Dantų tiltas yra geriau už implantus

Fiksuoti dantų tiltai paprastai kainuoja pigiau nei dantų implantai, be to, jie turi kitų burnos sveikatos privalumų. Tačiau dantų implantai yra pranašesnis dantų atkūrimo būdas keliais aspektais. Pirmiausia, tiltas reikalauja, kad jo atraminiai dantys būtų nušlifuoti, o dantų implantai yra savaime išsilaikantys ir leidžia jūsų natūraliems dantims išlikti nepažeistiems. Be to, kadangi implantai yra įtvirtinti žandikaulyje, jie suteikia naudos kaulo sveikatai, kurios tiltas niekada negalėtų suteikti.

Mitas Nr. 2: Dantų implantai gali sukelti daug skausmo

Normalu, kad po dantų implantų operacijos jaučiamas laikinas skausmas ir patinimas. Tačiau pačios operacijos metu nejausite beveik nieko. O jei atidžiai laikysitės dantų chirurgo pooperacinių nurodymų, bet kokį diskomfortą sveikimo laikotarpiu galite sumažinti iki minimumo. Tiesą sakant, dauguma pacientų tvirtina, kad visas procesas yra daug lengvesnis, nei jie tikėjosi.

Mitas Nr. 3: Dantų implantai neatrodo kaip natūralūs dantys

Dantų implantai yra beveik identiški natūraliems dantims. Kai implantas  įsitaiso po žandikaulio kaulu, jis tampa praktiškai nematomas. Ant dantų implantų dedamos restauracijos – vainikėliai, tiltai ir dantų protezai – gaminami pagal individualų užsakymą kiekvienam pacientui. Jei bendradarbiaujate su patyrusiu dantų protezuotoju, galite būti tikri, kad jūsų nauja šypsena atrodys visiškai natūraliai.

Mitas Nr. 4: pirkti pigius implantus yra gera idėja

Retkarčiais galite susidurti su efektingomis reklamomis, kuriose pateikiama viliojančiai maža dantų implantų kaina. Turite būti itin atsargūs, kai kalbama apie tokias „akcijas“. Dažnai skelbimuose praleidžiama svarbi informacija, kuri gerokai padidina gydymo kainą. Arba, jei kaina atrodo pernelyg gera, kad būtų tiesa, turite klausti, kaip odontologas gali pasiūlyti dantų implantus už tokią mažą kainą.

Šiame straipsnyje išsklaidėme tik keletą mitų apie dantų implantus. Jei turite daugiau klausimų apie šį gydymą ir jo veikimą parašykite mums adresu [email protected]

Kristoforoklinika.lt inf.

Užs. Nr. 1098

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video