2024/04/20

 

AUDITORIAI RADO PAŽEIDIMŲ NUOMOJANT SAVIVALDYBĖS PATALPAS

Kontrolės ir audito tarnybos audito metu nustatytus patalpų nuomos pažeidimus Savivaldybės administracija pašalino, bet dėl kai kurių nuomos sutarčių vis tiek liko daug neaiškumų. Autorės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos 2021 metų ataskaitos santraukoje rašoma, kad nustatyta net 20 atvejų, kai nekilnojamasis turtas neteisėtai išnuomotas Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymais, nes Savivaldybės turtas gali būti išnuomojamas tik Savivaldybės tarybos sprendimu. Būta ir kitokių Savivaldybės nekilnojamojo turto nuomos pažeidimų.
Nustatytus šios veiklos pažeidimus išsamiau pakomentavo Savivaldybės kontrolierė Vilma Mažeikienė.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Atlikus auditą nustatyta, kad ne visos Savivaldybės nekilnojamojo turto nuomos sutartys įregistruotos Nekilnojamojo turto registre: 14 nuomos sutarčių, arba 33 proc. audituojamos visumos, neįregistruota Registrų centre.

Taip pat nustatyta 21 nuomos sutartis (50 proc. tiriamos visumos), kai turtas išnuomotas ne viešo konkurso būdu. Iš jų 6 sutartys (38 proc. visų nuomos ne konkurso būdu sutarčių) neprieštaravo tuo laiku galiojančiai Tarybos nustatytai tvarkai, o 10 nuomos sutarčių (63 proc.) sudarymo ne viešo konkurso būdu priežasčių nustatyti nepavyko, nes pasikeitė atsakingi darbuotojai.

Pasak V. Mažeikienės, Kupiškio rajono savivaldybėje yra paskirtas atsakingas darbuotojas (patvirtinta Infrastruktūros skyriaus vyriausiojo specialisto pareigybė), kuris vykdo Savivaldybės turto naudojimo kontrolę, prižiūri, kad Savivaldybei nuosavybės teise priklausantis turtas kitiems juridiniams asmenims būtų perduodamas teisės aktuose nustatyta tvarka, prižiūri sudarytų Savivaldybės turto nuomos, panaudos, patikėjimo sutarčių tinkamą vykdymą. Tačiau dar trūksta nuolatinės vykstančių nuomos sutarčių stebėsenos ir kontrolės. Nustatyti atvejai, kai laiku nebuvo atnaujintos nuomos sutartys ir pan. Rasti trūkumai rodo nepakankamą nuomos sutarčių stebėseną ir kontrolę Savivaldybės administracijoje.

Plačiau skaitykite gegužės 21 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video