2024/04/26

 

KAIP IŠSIRINKTI UŽUOLAIDAS INTERNETU?

Užuolaidų pasirinkimas rinkoje yra ypač platus – skiriasi audiniai, iš kurių jos yra pasiūtos, spalvos, raštai bei kiti niuansai. Kartais užuolaidų ieškojimas gali atrodyti tarsi nedidelis galvos skausmas, tačiau vadovaujantis specialistų rekomendacijomis ir patarimais, šis procesas ne tik neužtruks, bet ir maloniai nudžiugins. Jeigu įsirengiate naujus namus ir užuolaidų jums reikia kiekvienam namų kambariui, gali tekti piniginę atverti plačiau. O esant būtinybei pasiskolinti didesnių pirkinių įsigijimui, daugiau informacijos apie paskolas galite rasti tinklapyje.

Dar prieš renkantis užuolaidas specialistai pataria gerai apgalvoti, kokias svarbiausias funkcijas jūsų namuose šios turi atlikti. Užuolaidos yra skirstomos du tipus: dienines bei naktines. Tad pirmiausia įvertinkite, ar kiekvienam kambariui norite turėti abejus užuolaidų tipus, ar vieną, ar jums svarbu, kad šaltuoju sezonu naktinės užuolaidos sulaikytų vėsų orą, galintį sklisti nuo langų, ar pirmenybę teikiate visiškai, ar tik dalinai patalpą užtamsinančioms užuolaidoms. Atsakę į pagrindinius klausimus, kur kas lengviau išsifiltruosite, kokių užuolaidų ieškoti. Internetinėse užuolaidų parduotuvėse filtravimo sistema yra ypač patogi bei lengvai suprantama. Vos kelių mygtukų paspaudimu galėsite pasirinkti ne tik, kokio tipo užuolaidų ieškote, bet ir pažymėti jums priimtiniausias spalvas bei reikiamą ilgį.

Tam, kad suprastumėte, kokio ilgio bei pločio užuolaidų jums reikia, pirmiausia reikės pasiimti metrą ir išmatuoti kiekvieno namų kambario erdvę palei langą. Interjero dizaineriai pastebi, jog užuolaidos, kabančios nuo pat lubų, kambariui vizualiai suteikia aukštumo įspūdį, tačiau dažniausiai renkamasi užuolaidas kabinti ne lubų aukštyje, šiek tiek žemiau, tačiau virš lango. Jeigu užuolaidas kabinsite ant karnizo, matuokite ilgį nuo jo, jeigu planuojate kabinti ant žiedinės sistemos – nuo žiedo aukščio.

Specialistai rekomenduoja rinktis apie 2-3 kartus platesnes užuolaidas negu yra jūsų lango plotis, kadangi tuomet šios švelniai susibanguos ir gražiai atrodys tiek dienos, tiek vakaro metu. Nenusiminkite, jeigu nepavyko tiksliai išmatuoti reikiamo užuolaidų ilgio ir šias gavote šiek tiek ilgesnes, besivelkančias žeme. Tokiu atveju kreipkitės į siuvėją, kuri užuolaidas patrumpins, o iš likusios medžiagos gali pasiūti, pavyzdžiui, specialias juosteles, kuriomis galėsite surišti užuolaidas dienos metui.

Kokio audinio užuolaidas pasirinkti, priklauso nuo jūsų poreikių. Jeigu į jūsų namų langus dažnai šviečia saulė, verta rinktis tankesnio audinio užuolaidas, kurios neleis prasiskverbti visiems saulės spinduliams ir namams suteiks šiek tiek daugiau vėsumo. Žinoma, dieninės užuolaidos pasižymi lengvesniu, plonesniu audiniu, o naktinės, ypač pilnai užtamsinančios kambarį – tankesniu. Interjero dizaineriai atkreipia dėmesį, jog šilkinės, aksominės užuolaidos turi savybę kristi dailiausiai, suteikti prabangos įspūdį, o aksominės, gobeleno, tankios medvilnės užuolaidos nepraleis saulės šilumos, užtikrins privatumą, apmažins iš lauko sklindantį triukšmą ir puikiai tiks kambariams, įrengtiems klasikiniu stiliumi.

Jeigu svarstote, kokią užuolaidų spalvą pasirinkti, atsakykite sau į klausimą, ar norite, jog užuolaidos taptų kambario akcentu, ar tarsi susilietų su esama erdve. Pastebima, jog internetu daugiausiai perkamos vienspalvės, matinės užuolaidos, kurios yra derinamos prie kambario sienų bei baldų spalvos. Jeigu siekiate, kad užuolaidos taptų kambario akcentu – pasižvalgykite violetinės, tamsiai žalios, rožinės ar raudonos spalvos užuolaidų. Jeigu vis dar dvejojate, kokios spalvos užuolaidos geriausiai tiktų jūsų kambariui, visuomet galite kreiptis į internetinės parduotuvės konsultantus, kurie maloniai jums patars.

Taip pat verta atkreipti dėmesį, koks valymo būdas užuolaidoms yra rekomenduojamas. Populiariausias pasirinkimas rinkoje – skalbimo mašinoje plaunamos užuolaidos. Šiuo atveju jums nereikės užuolaidų nešti į valyklą, kuriame atliekamas sausas valymas.

Eglė Andruškevičiūtė

Užs. Nr.509

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video