2024/04/26

 

Į COVID-19 GNIAUŽTUS PATEKUSIŲJŲ IŠPAŽINTIS: „NIEKAM TO NELINKĖTUME“

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Bauginantis virusas įtraukia vis daugiau žmonių. Atrodo, kad ši liga jau nieko nebestebina, dažnas pasakytų, jog turi bent vieną persirgusį giminaitį ar kaimyną. Antra vertus, tai reiškia, kad ši bjauri liga vieną dieną gali neaplenkti ir mūsų pačių.
Sunkia COVID-19 ligos forma sirgę pašnekovai tvirtino, kad to, ką jiems teko ir dar tenka patirti, nelinkėtų niekam. „Saugokite save ir savo artimuosius“, – ragino jie.

Dalia Bernadickienė teigė, kad tai, ką jai teko patirti, prilygo pragarui.
Nuotrauka iš asmeninio pašnekovės albumo

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Mintyse save jau laidojo

Bakšėnų kaime gyvenanti Dalia Bernadickienė dar ir šiandien kalbėdama vos atgauna kvapą. Visai neseniai iš ligoninės grįžusi moteris jaučiasi labai prastai, o ir gydytojai stebuklų neprižadėjo.
„Kol atsigausiu, prireiks ne vieno mėnesio. Esu tokia nusilpusi, vos per kambarį pereinu. O buvo dar blogiau“, – tvirtino ji.

Viskas prasidėjo vasarį, kai Panevėžio ligoninėje Daliai buvo atlikta kelio menisko operacija. Grįžusi namo moteris ėmė karščiuoti, temperatūra pakilo iki 38,5 laipsnių.

„Galvojau, kad organizmas taip sureagavo dėl atliktos operacijos. Kai tokia temperatūra išsilaikė visą savaitę, sunerimau ir kreipiausi į šeimos gydytoją. Man buvo liepta atlikti COVID-19 testą. Testas buvo teigiamas ir iš karto atsidūriau Kupiškio ligoninėje“, – pasakojo D. Bernadickienė.

Plačiau skaitykite kovo 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

SAM nuotrauka

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Reiškia, dažniausiai žmonės užkrečiami ligoninėse, o ne kur kitur ….

Rekomenduojami video