2024/04/27

 

STOGO DENGIMAS: SVARBIAUSI ETAPAI

Ne paslaptis, kad stogo dengimas dažnai yra įvardijamas kaip vienas sudėtingiausių bei sunkiausių statybos darbų. Tačiau ne paslaptis ir tai, kad bet koks darbas, nepriklausomai nuo to, koks jis sudėtingas bebūtų, atlikti lengvai bei paprastai, jei tik yra suskaidomas į tam tikrus etapus. Tad apžvelkime, kokie yra svarbiausi stogo dengimo etapai.

Stogo dengimo technologijos parinkimas ir paruošiamieji darbai

Vienas pirmųjų žingsnių – nuspręsti, kokia bus stogo dengimo technologija. Šiandien galimi įvairūs sprendimai, tad jums belieka tik įvertinti kiekvieno iš jų privalumus tą, kuris geriausiai pateisintų jūsų poreikius. Na, o paaiškėjus, kokia stogo dengimo technologija bus taikoma, beliks tik atlikti ir tam tikrus paruošiamus darbus, pavyzdžiui, išsirinkti stogo dangą bei surasti specialistų komandą.

Pirmasis stogo dengimo darbų etapas – stogo medinė dalis bei difuzinės plėvelės dengimas

Nusprendus, kokia technologija bus pasirinkta ir atlikus apruošiamuosius darbus, pereinama prie pirmo etapo: medinės stogo dalies, kuomet sumontuojami murlotai, gegnės bei papildomos stogo atramos. Vėliau atliekamas difuzinės stogo plėvelės montavimas. Jei šis etapas bus įgyvendintas kokybiškai, difuzinė plėvelė neleis į pastatą patekti kondensatui, o taip pat – leis šalinti patenkančius garsus.

Stogo grebėstavimas

Dar vienas etapas yra stogo grebėstavimas, kuris, kaip žinia, užtikrina, kad bus galima atlikti stogo dangos montavimą.

Stogo dangos montavimas

Kokybiškai atlikus visus etapus, galima atlikti ir stogo dangos montavimą. Kaip vyks šis procesas ir kiek laiko tai truks, priklausys nuo to, kokia stogo danga bus pasirinkta. Kalbant apie gyvenamuosius individualius namus, stogo dangos montavimas, dažnu atveju netrunka ilgai – pakanka vos 1 – 2 dienų.

Stogo pakalimas

Dar vienas etapas – stogo pakalimai arba tiesiog apdaila, kuri, kaip žinia, gali būti iš medienos, skardos bei plastiko. Belieka tik pridurti, kad kiekvienas iš šių variantų pasižymi tam tikromis ypatybėmis. Todėl labai svarbu atsakingai įvertinti, kuris iš šių variantų geriausiai pateisintų jūsų lūkesčius, pavyzdžiui, medinė stogo apdaila puikiai tiks vertinantiems natūralumą bei prabangą; o skardinė ar plastikinė – patrauklią galutinę kainą.

Dominykas RAUDONIUS

Užs. Nr.295

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video