2024/04/26

 

VISKAS APIE SĖKLAS

Daržininkė Solveiga Pranckūnė teigė, kad internete daržininkų grupėse galima įsigyti tokių sėklų, kokių nė vienoje parduotuvėje nerasite. Tik reikia būti atidesniems renkantis pardavėją, kad neužkibtumėte ant sukčių kabliuko.
Nuotrauka iš asmeninio pašnekovės albumo

Artėja laukiamas daržininkų metas – prasidėjus kalendoriniam pavasariui prasideda ir sėja. O ir niekada to nebandžiusiems žmonėms šis karantinas yra puiki proga įsigyti sėklų ir pabandyti savo rankomis užsiauginti patinkamų gėlių ir natūralesnių daržovių.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį perkant sėklas, kuo ypatingos hibridinės veislės ir kokios pomidorų veislės yra vertos dėmesio, papasakojo daržininkė Solveiga Pranckūnė.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Vasario pabaiga, kovo pradžia – tinkamas metas daugelio daržovių ir gėlių sėjai (bent taip rašoma ant daugumos sėklų pakelių). Kas šiandien dygsta ant Jūsų namų palangės? Ką nekantraujate pasisėti?

Tiesą sakant, jau pasimokiau, kad dėl per ankstyvos sėjos vėliau vargsta ne tik daigai, bet ir pats daržininkas. Tad kad ir kaip nekantrauju, sėją dar tik pradėsiu.

Artimiausiu metu žadu sėti ilgos vegetacijos daržoves: paprikas, baklažanus, svogūnus. O ant mano namų palangės jau dabar galima rasti pridaigintų mikrožalumynų (saulėgrąžų, ridikėlių, pipirnių daigelių), kuriuos naudoju įvairiausiuose patiekaluose.

Plačiau skaitykite vasario 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video