2024/04/26

 

COVID-19 STATISTIKA TAPO IŠSAMESNĖ

Nuo vasario 11 dienos, ketvirtadienio, pasikeitė COVID-19 statistikos pateikimas visuomenei. Dabar galima susipažinti su daugiau duomenų. Kitokie skaičiai atsirado ir apibūdinant COVID-19 ligos situaciją Kupiškio rajone.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Statistikos naujovės

Pradėti skelbti trys mirčių rodikliai: kai pagrindinė mirties priežastis COVID-19 liga, kai ne pagrindinė, bet viena iš priežasčių yra ši liga, visi, turėję COVID-19 diagnozę ir mirę per 28 dienas.

Keitimai dėl karantino bus daromi atsižvelgiant į naujų atvejų skaičių 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų ir teigiamų testų skaičių per 7 dienas.

Kitoks dabar ir savivaldybių spalvinis žemėlapis. Išskirtos keturios spalvos pagal Vyriausybės patvirtinto Laipsniško karantino režimo ribojimų keitimo plano rodiklius (anksčiau paminėtus – aut. past.).

Į ataskaitą įtrauktas ir pandemijos pagreitis, parodantis, kaip keičiasi (didėja ar mažėja ir kaip stipriai) paros naujų patvirtintų atvejų skaičius (greitis). Įtrauktas bendras galbūt imunitetą turinčių asmenų skaičius, skaičiuojamas susumavus abiejomis dozėmis vakcinuotų ir liga persirgusių asmenų skaičius. Sergančiųjų skaičius išskirtas į deklaruotą sergančiųjų skaičių ir statistinį sergančiųjų skaičių.

Deklaruotas sergantysis – tai asmuo, kuriam buvo patvirtintas ligos atvejis, bet ligos kortelė dar neuždaryta, ligos pabaiga nepatvirtinta gydytojo. Statistinis sergantysis – tai asmuo, kuriam liga buvo patvirtinta per pastarąsias 28 dienas.

Plačiau skaitykite vasario 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

SAM iliustracija

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video