2024/04/26

 

VIENIŠIEMS IR VARGSTANTIEMS – JAUKESNĖS KALĖDOS

Maltiečių globojami senoliai ir sunkiai gyvenančios šeimos prieš Kalėdas nudžiuginti dovanomis. Nuotrauka iš Kupiškio maltiečių iniciatyvinės grupės archyvo

Stipriai apribojus visuomeninį gyvenimą, nerimastingai laukiame Kalėdų, kurios šiemet bus kitokios, gerokai ramesnės. O daugeliui ir vienišesnės. Ypač jautri socialinė žmonių grupė – senoliai. Jiems šiuo metu dar sunkiau. Į pagalbą vienišiems seneliams stengiasi atskubėti rajono maltiečiai, prieš šventes nudžiuginę staigmenomis. Be dėmesio neliks ir „Carito“ globojami asmenys.

Jurga BANIONIENĖ

Norai – labai žemiški

Kupiškio rajono maltiečių iniciatyvinės grupės vadovė Skaistutė Paulauskienė džiaugėsi, kad spalį netikėtai ir jautriai maltiečius nustebino AB „Klaipėdos nafta“.

„Kadangi pas mus yra Subačiaus naftos terminalas, šios įmonės padalinys, jie kreipėsi į mus. Įmonė dalyvauja projekte „Įžiebkime šypsenas“ ir norėjo į jį įtraukti mūsų maltiečių globojamus senelius.

Projekto tikslas – praskaidrinti senolių kasdienybę išpildant pačius įvairiausius norus. Sutarėme, kad iš viso būrio atrinksime dešimt senelių.

Skambinome, klausėme, ar sutiktų, teiravomės, ko jie norėtų, kokie yra jų kalėdiniai norai“, – apie šią iniciatyvą kalbėjo S. Paulauskienė.

Plačiau skaitykite gruodžio 19 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Kokie jūs maltiečiai? Prisidengę Maltos ordino, kažkada įnicijuota labdaringa veikla, darotės sau ir savo politinėms partijoms rekalamą (piarą) . O gal net ir biznelį prasukat. Širdyse, ko gero jums nusispjaut ant tų varguolių…?

Rekomenduojami video